7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

5 bin işadamı Antalya'da buluşacak

 

Junior Chamber International (JCI) 62. Dünya Kongresi 5-10 Kasım tarihlerinde Antalya’da toplanacak. 120 ülkeden yaklaşık 5 bin kişinin katılacağı kongrede, “kurumsal sosyal sorumluluk” konusu tartışılacak.

Antalya Topkapı ve Kremlin Palace Otelleri’nde gerçekleştirilecek 62. JCI Dünya Kongresi kapsamında, 6 Kasım Salı günü Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi düzenlenecek. Zirvede, Microsoft ve Sanyo gibi çokuluslu şirketlerin temsilcilerinin yanı sıra İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve SPK Başkan Yardımcısı Ender Çolak gibi isimler kurumsal sosyal sorumluluğu tartışacaklar.

Zirvenin açılış oturumu, Kremlin Oteli’nde yapılacak. JCI Genel Kurulu’nun toplanacağı sabahki oturumun onur konuşmacısı, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi İletişim ve Kamu İşleri Sorumlusu Carrie Hall olacak. Hall, Küresel İlkeler Sözleşmesi hakkında kapsamlı bilgi verecek.

Sabahki oturumun ardından Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’nin açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. Milletlerarası Ticaret Odası Finansal Hizmetler Komisyonu Dünya Başkan Yardımcısı ve JCI Türkiye Kurucu Üyesi Güler Manisalı Darman, dünyada ve Türkiye’de kurumsal sosyal sorumluluk konusunun önemine değinen bir sunum yapacak. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise konuşmasında kurumsal sosyal sorumluluk anlayışını KOBİ’ler açısından değerlendirecek.

Zirvenin ilk oturumu, Topkapı Oteli’nde 10.30’da başlayacak. Güler Manisalı Darman’ın başkanlığında yapılacak oturumda, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk: Kanunlar mı, Pazarın Etkisi mi?” konusu işlenecek. Oturuma, Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Marco Comastri, Türk Telekom Kurumsal Marka Direktörü Soydan Cengiz, Sanyo Japonya’dan Keiichi Casey Kawashima ve SPK Başkan Yardımcısı Ender Çolak katılacak.

CSE Yönetim Direktörü Nikos Avlonas’un başkanlığında gerçekleştirilecek ikinci oturumda, “Kurumsal Sosyal Sorumluluğu İş Stratejinizle Entegre Etmek: Kurumsal Sosyal Sorumluluğun Şirket Değerine Etkisi, Kurumsal Sürdürülebilirlikteki Rolü ve Önemi” konusu ele alınacak. Oturuma, Nur Advisors Direktörü Kavilash Chawla, KentKart Başkanı Mazhar Basmacı ve Anel Group Başkanı Rıdvan Çelikel katılacak.

Şahinler Holding Başkanı Kemal Şahin’in açılış konuşmasını yapacağı son oturuma ise, JCI CSR Başkanı Graham Hanlon başkanlık edecek. Oturum, ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Semra Aşçıgil, Spacecamp Direktörü Scott Woodham ve JCI Türkiye’nin yöneticilerinden Dr. Çağrı Bagatur’un katılımlarıyla gerçekleşecek.

TÜRKİYE'NİN TANITIMI YAPILACAK

62. JCI Dünya Kongresi’ne, 120 ülkeden yaklaşık 5.000 kişinin katılması bekleniyor. Kongrede, “kurumsal sosyal sorumluluk” konusu tartışılacak. Gelecek dönemin strateji ve liderlerinin belirleneceği kongre kapsamında ticaret fuarı, eğitim, genel kurul, tematik oturum, panel gibi çeşitli gündüz programları düzenlenecek, ödül törenleri ve ülke geceleri yapılacak. Ayrıca, aday ülkeler arasında yapılan seçimle, 2 yıl sonrasının kongre yeri belirlenecek. 62. JCI Dünya Kongresi ile Türk iş dünyasının, turizminin ve ticaretinin gelişimine katkı sağlanması ve ülke tanıtımının yapılması amaçlanıyor.

aa
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 12:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?