21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

5 bin kişi Dünya kadınları için koşacak

Birincisi 2006 yılında gerçekleştirilen ve her yıl farklı bir temanın işlendiği Uluslararası 'Runtalya' Maratonu, bu yıl dünya kadınları için koşulacak.

Antalya'da her yıl düzenlenen Uluslararası 'Runtalya' Maratonu, Dünya Kadınlar Günü olan 8 Mart 2009 tarihinde dördüncü kez düzenlenecek. 20 ülkeden 5 bin civarında amatör ve profesyonel sporcunun katılmasının beklendiği maratonda, sosyal sorumluluk bilinciyle koşulacak

Geçen yılki maratonda doktorlar sağlıklı yaşam, emniyet mensupları halka iç içe bir yaşam, opera ve bale sanatçıları spora destek olmak için, Anadolu Ateşi dansçıları Antalya'ya dikkat çekmek için koşmuşlardı. Altı ay sonra gerçekleştirilecek yarışta ise bütün bunların yanı sıra koşuya iştirak eden herkes Kadınlar için de koşacak.

Organizasyon Komitesi Başkanı Nuran Umdu, özellikle yenilenen yarış parkuru ile Antalya'yı dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini bildirerek, "Yarışı mümkün olduğunca bütün Antalya'nın içinden geçirerek, hem sporculara, hem de basın vasıtası ile dış dünyaya Antalya'nın güzelliklerini göstermek istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 09:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?