21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

5 dönüm ormanı alevler yuttu

MANAVGAT'TA ORMAN YANGINI

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Yavrudoğan köyünde çıkan orman yangını, kısa sürede söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Manavgat'ın Yavrudoğan Köyü Mezarönü mevkiinde orman yangını çıktı. Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 4 arazöz, bir greyder, 1 helikopter, belediyelere ait 4 itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangını söndürme çalışmalarına Yavrudoğan Köyü halkı da katıldı.

Antalya Vali Yardımcısı, Manavgat Kaymakam Vekili Emir Osman Bulgurlu ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Enver Özkal yangın bölgesine gelerek yangın söndürme çalışmalarını takip etti ve yetkililerden bilgi aldı.

Yangın, yaklaşık 45 dakika sonra söndürüldü. Yangında yaklaşık 5 dönüm kızılçam ormanının zarar gördüğü, anında yapılan müdahale sayesinde büyük bir tehlikenin atlatıldığı ifade edildi.

Yangının çıkış anını gördüğünü anlatan bir vatandaş, yangının ormanın içinden geçen yüksek gerilim hattına dalların temas etmesi sonucunda çıktığını iddia etti.

Yangının kısa sürede söndürülmesini sağlayan orman ekiplerine, köylülere ve belediye çalışanlarına teşekkür eden Kaymakam Vekili Emir Osman Bulgurlu, havaların sıcak gitmesi nedeniyle vatandaşların yangınlara karşı daha duyarlı olmalarını istedi. Bulgurlu "Tüm vatandaşlarımızın poyrazlı havalarda çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. Bu havada çıkan orman yangınını kontrol altına almak zordur. Ormana yakın bölgelerden geçerken sigara izmariti atmayalım. En küçük bir duman gördüğümüzde bugün olduğu gibi yetkilileri uyaralım. Eğer hepimiz duyarlı olursak rahat bir yaz geçiririz" dedi.

MANAVGAT'TA ORMAN YANGINI
MANAVGAT'TA ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2011 Salı 18:09:01
Güncelleme :12 Temmuz 2011 Salı 18:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?