22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

5 turizm şirketine suç duyurusu!

Alanya ilçesinde, hazine arazilerini işgal eden 5 turizm şirketi ile 7 şahıs hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Alanya İlçe Mal Müdürü Ahmet Ruşen Ertürk, kaçak yapıların yıkılacağını, sorumluların maddi olarak cezalandırılacağını belirtti. Yeni Türk Ceza Yasası'nda hazine arazisini izinsiz kullananlara 3 aydan 3 yıla kadar hapis ve bin güne kadar para cezası getirilmişti.

Yasa sonrası Alanya'da Mal Müdürlüğü personeli tarafından 2007 yılı içerisinde gerçekleştirilen rutin kontrollerde, 5 turizm şirketinin Okurcalar ve Konaklı sahillerinde hazine taşınmazlarını işgal ettiği tespit edildi. Ayrıca, 7 vatandaşın tarla açmak ve konut inşa etmek için hazine arazilerini izinsiz kullandıkları belirlendi.

Alanya İlçe Mal Müdürü Ahmet Ruşen Ertürk, şirketlerin sahillerde yaptığı otel havuzu, duvar, büfe, park ve yeşil alandaki yapıların gelecek haftadan itibaren yıkılacağını söyledi. Ertürk, özellikle ilçenin yüksek kesimlerinde tarımla uğraşan kişilerin yasaları gözardı ettiğini belirterek vatandaşları uyardı.

Mal Müdürü Ertürk, belediyelerle birlikte yapılan kontrollerde hazine arazilerini izinsiz kullananların tespit edildiğini belirterek şöyle konuştu: "Önceden sadece para cezası verilirken, şimdi ecremisil kesiyor ve kişi ya da şirketler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Artık hapis cezaları da var. Şirket ya da şahıslar hazine arazisini kullanmak istiyorsa mal müdürlüğüne başvursun."

 

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 18:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?