1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

5 yıl hapis yedi, serbest kaldı!

Akdeniz Üniversitesi'nde geçen yıl 6 Nisan'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar sırasında tabancayla rastgele ateş eden ve 437 gündür cezaevinde olan Ömer Ulusoy, 5 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Akdeniz Üniversitesi Kampusu'ndaki Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda 6 Nisan 2008'de karşıt görüşlü öğrenci grupları ve öğrenci olmayan kişilerin karıştığı olaylarla ilgili davanın Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 14'üncü duruşmasında karar çıktı.

Tutuksuz 44 sanık ile tek tutuklu sanık Ömer Ulusoy'un yargılandığı davanın duruşması saat 10.10'da başladı ve 3 saat sürdü. Mahkemede tahliye talebini tekrarlayan Ömer Ulusoy, “Ben olmasaydım ülke kaosa sürüklenecekti. Bize saldıranlar ellerinde çiçeklerle gelmiyordu. Ben de Konyaaltı'nda eğlenenlerin arasında ateş etmedim. Pişmanım” dedi.

Avukatı Ayhan Atasayar ise Ömer Ulusoy yakalanmayıp teslim olduğunu bunun da kaçma düşüncesinin olmadığını gösterdiğini söyledi ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, karar için verilen aradan sonra yeniden açılan celsede, ‘adam öldürmeye teşebbüs’, ‘korku ve panik yaratacak şekilde havaya ateş etmek’, ‘tehdit” ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlarından 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ömer Ulusoy'u 5 yıl 9 ay hapis ve 720 lira para cezasına çarptırdı.

Ulusoy'un yattığı süre gözönüne alınarak tahliyesine de karar verildi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 14:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?