21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'5 yıldızlı çete' yakayı ele verdi

Antalya'da yabancı turistlere ait kredi kartı bilgilerini sahte kredi kartlarına kopyalayarak yaklaşık 1 milyon YTL'lik dolandırıcılık yapan 1'i kadın 5 kişi yakalandı. Çete üyelerinin VIP minibüslerle seyahat ettiği, 5 yıldızlı otellerde kaldığı, ayrıca otellerin otoparklarındaki lüks otomobilleri çaldıkları belirlendi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 5 yıldızlı bir otelin otoparkından BMW marka lüks bir otomobil çalındığı ihbarı aldı. Hırsızları yakalamak için çalışma başlatan sivil jandarma ekipleri, otomobilin Eskişehir'e götürüldüğünü belirledi. Teknik takip yöntemiyle izleme yapan jandarma, zanlıların başka lüks bir otomobille Antalya'ya geldiklerini belirledi. Yeşilkaraman Mevkii'nde zanlıları bekleyen jandarma, otomobilde bulunan 20 yaşındaki Safiye S. ile Tolga O., Zekai B. ve Malik C.'yi gözaltına aldı.

Otomobilde yapılan aramada, sahte kredi kartlarının manyetik şeritleri üzerine başkalarına ait kredi kartı bilgilerini yüklemeye yarayan ‘encoder’ adlı cihaz ile çok sayıda sahte kredi kartı bulundu. İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan 4 zanlı otomobilin çalındığı otelde çalışan 25 yaşındaki Ahmet M.C'nin de kendileriyle birlikte çalıştığını söyledi. Polis Ahmet M.C'yi de gözaltına aldı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda kredi kartı şifresi yüklü CD, sahte kartlarla yapılan alışveriş malzemeleri, binlerce cep telefonu kontörü, bilgisayar, sahte kimlik ve kredi kartları bulundu. Çetenin şu ana kadar 1 milyon YTL civarında vurgun yaptığı, ayrıca otel müşterilerine ait 4 lüks otomobili çaldığı belirlendi.

ÇETENİN ÇALIŞMA YÖNTEMİ

Çetenin vurgun yöntemleri ise şöyle açıklandı:

Özellikle Türkiye'de tatil yapan turistlerin kredi kartı şifrelerini kopyalayan bir şebekeden bu bilgileri alan ve ellerindeki cihazla kopyalayarak sahte kartlarla alışveriş yapan çete üyeleri, para çekemediklerinde ise paraya çevrilebilecek mücevharat veya cep telefonu kontörü alıyor ve bunları satarak nakit paraya çeviriyordu.

Ayrıca lüks arabalara meraklı olan çete üyeleri, otellere VIP minibüsle gelerek çok zengin oldukları imajını veriyordu. Kentte bulunan 5 yıldızlı bir otelde VIP şoförlüğü yapan çete üyesi Zekai B., resepsiyonistlerin değişme saatlerini Safiye S.'ye bildiriyor, genç kadın ise çalınması hedeflenen otomobilin plakasını söyleyip, yeni resepsiyonistten anahtarı alıyordu. Başka müşterilere ait lüks otomobille otelden çıkan kadın, diğer çete üyelerine teslim ediyordu. Başka şehirlere götürülen otomobil sahte belge düzenlenerek satılıyordu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 14:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?