22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

5 yıldızlı pazara, 5 yıldızlı esnaf!

Antalya’nın Yeşilbayır Belediyesi tarafından hizmete açılan kapalı halk pazarı modern görüntüsüyle olduğu kadar esnafın kılık-kıyafetine yönelik düzenlemesiyle de dikkat çekiyor.

Yeşilbayır belediyesi tarafından kısa süre önce yaptırılan Kapalı Semt Pazarı yeni düzenlemelerle adeta Avrupa standartlarında hizmet veriyor.

2 bin metrekare çelik konstriksiyon kullanılarak yapılan içerisinde yönetim odası dışında 12 dükkan 90 tezgahın yer aldığı kapalı pazar yeri kısa süre önce faaliyete geçmesine rağmen büyük ilgi görüyor.

Çok yönlü planlanan kapalı semt pazarının çevresi de dikkat çekici. Gezi ve oturma alanlarının yanı sıra çocukların güven içerisinde oynayabileceği mini bir parkında yer aldığı semt pazarında büyükler içinde fitness aletlerinin yer aldığı ayrı bir sportif köşe oluşturuldu. Bölge insanının ihtiyacına cevap verebilecek niteliklerde inşaa edilen kapalı semt pazarı her Salı günü hizmet veriyor.

YAKA KARTLI, MAVİ ÖNLÜKLÜ ESNAF
Daha önce Turgut Özal Caddesi’nde tezgah açıp sıcak ve soğuk havalarda zor şartlarda pazarcılık yapmaya çalışan esnaf, belediyenin yaptırdığı kapalı pazaryeri sayesinde rahat bir nefes almış oldu. Zabıta ekipleri tarafından dağıtılan mavi önlük ve yaka kartı ise hem pazarcı esnafını hem de alışverişe gelen vatandaşları memnun ediyor.

NOSTALJİK TRENLE YOLCULUK
Kapalı semt pazarını teşvik etmek ve ulaşımını sağlamak amacıyla ring görevi yapan belediyeye ait nostaljik tren özellikle çocukların sevgilisi oldu. Görüntüsü, konforu ve rahatlığıyla dikkat çeken nostaljik tren her 6-7 dakikada bir belediye binası önünden hareket ediyor. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra nostaljik tren güzergahının genişletilmesi planlanıyor.

YEŞİLBAYIR KABUK DEĞİŞTİRİYOR
Her alanda eşit hizmet felsefesiyle hareket ettiklerini belirten Yeşilbayır Belediye Başkanı Hasan Akalın, “Kapalı semt pazarı projemizi hayata geçirmiş olmaktan dolayı son derece mutluyum. Bundan sonra vatandaşımız ve pazarcı esnafımız daha modern ve daha çağdaş bir ortamda alışverişini yapacaktır. Diğer çalışmalarımızda tamamlandığında Yeşilbayır alt ve üst yapısıyla örnek bir yaşam merkezi olacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 11:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?