7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

52 yaşındaki genç üniversiteli!

Antalya'da, Güzel Sanatlar Fakültesi 4. sınıf öğrencisi 52 yaşındaki Sevil Kılınç, öğrenme azmiyle alkış topluyor.

Antalya'da yaşayan 2 çocuk annesi Sevil Kılınç, hayallerini süsleyen ressamlık için 20 yaşında iken İstanbul'da sınava girmek istedi. Bu isteğini bildirdiği annesinin "İstanbul zor şehir. Orada yaşayamazsın. Ayrıca sen çok akıllısın daha iyi bölümler kazanabilirsin" şeklindeki uyarıları üzerine Kılınç, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okumaktan vazgeçti. 1977 yılında girdiği üniversite sınavını kazanarak, Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun olan Kılınç, 25 yıl sonra emekli oldu. Ancak içindeki ressam olma isteği bitmeyen ve birisi üniversite mezunu diğeri de üniversitede okuyan 2 çocuk sahibi olan 52 yaşındaki Sevil Kılınç, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin açtığı sınava girdi.

Yazılı sınavı kazandıktan sonra yapılan sözlü mülakatta görevli hocaların kendisini görünce şaşırdıklarını söyleyen Kılınç, "Mülakat sınavını kazanarak resim bölümünde okumaya hak kazandım. Okulun ilk günü fakülteye geldiğimde öğrencilerin benimle konuşmadığını fark ettim. Çünkü bana çok şaşkın gözlerle bakıyorlardı. Sonradan hepsiyle iyi anlaştım. 4 yıl onlarla çok eğlenceli zamanlar geçirdim. 20 yaşındaki bir öğrenci gibi onlarla kantinde oturdum, tavla oynadım, etkinliklere katıldım. 2 tane kızım var ve ikisi de sınıf arkadaşlarımdan daha büyüktü. Onların dert ortağı oldum, zaman zaman annelik bile yaptım. Öğrenmenin gerçekten yaşı yokmuş. Onlar bana 4 yıl boyunca çok şey öğretti. Her yıl sınıfımı 100 üzerinden 90 puanla geçtim. Çünkü her akşam evimde ders çalışıyorum. Eşim bu durumu pek sevmese de derslerimden başarıyla geçmem gerekiyordu. Amacım tekniğimi geliştirerek Avrupa ve Amerika'da resim sergileri açmak "dedi.

52 yaşındaki ressam adayı Sevil Kılınç'ın sınıf arkadaşı Fulya Taşkın ise, "Sevil abla sınıfa ilk geldiğinde onu öğretmen sanmıştık. Herkes o gelince sıralarına oturmuştu. Ancak bir süre sonra onun bizimle birlikte öğrenci olduğunu anladık. O bize 4 yıl boyunca annelik yaptı. Bütün dertlerimize ortak oldu. Kendi aramızda tartışırken o hep arabulucuk yaptı. Onu gerçekten sınıf olarak çok seviyoruz. Bazen bizden bile daha hareketli oluyor. Onun enerjisine yetişemiyoruz. Resim konusunda da çok yetenekli. Onun öğrenme azmi bize hep örnek oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 12:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?