15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

550 öğrenci fidan dikti

HATIRA ORMANI’NIN AÇILIŞINDA ÖĞRENCİLER FİDAN DİKTİ

Kaş İlçesi’nin Çerçiler Mahallesi’nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, okul binasının yanında bulunan ‘Atatürk Hatıra Ormanı’nın açılışında fidan dikti.

Atatürk İlköğretim Okulu çevresindeki 30 dönümlük makilik alan İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temizlenerek ekim yapılacak duruma getirildi. Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Öcal Aşkın Şahin, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Edip Atahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Okul Müdürü Mehmet Mirzen, 34 öğretmen ve 550 öğrencinin katıldığı etkinlikte 400 servi, akasya, fıstıkçamı, harnup fidanı dikildi.

Okul Aile Birliği Başkanı Zeki Arıkan, 30 dönümlük ormana ait makilik alanın temizlenerek 2 yaşındaki fıstık çamı, akasya, harnup ve servi fidanları ile ağaçlandırma projelerini Orman İşletme Müdürü Aksoy ile görüşerek yaşama geçirdiklerini belirtti. Kaş Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Mirzen ise 15 Mart tarihini artık ‘Orman Bayramı’ olarak kutlayacaklarını ifade ederek, ‘Benimde bir fidanım var’ kampanyasının ilk adımını attıklarını söyledi. Orman İşletme Müdür Yardımcısı Edip Atahan da Kaş bölgesinin orman bakımından çok zengin olduğuna dikkat çekerek, “Kaş’ın yüzde 67’si ormanlarla kaplı. Okulların ve sivil toplum örgütlerin ağaçlandırma ve fidan isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

PATARA’DA 200 BİN FİDAN DİKİLDİ

Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz ise Patara yangını hatırlatarak, “30 bin ağaç yandı. Biz yanan yerlere 60 bin fidan ve tohumlamayla birlikte toplam 200 bin fidan diktik. 30 bin ağaç yandı ama biz 200 bin diktik” dedi.

HATIRA ORMANI’NIN AÇILIŞINDA ÖĞRENCİLER FİDAN DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 13:38:05
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 13:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?