22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

6 milyonuncu turist için şampanyalı karşılama

Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde kente giriş yapan 6 milyonuncu turist ailesi için tören düzenlendi. Moskova’da bir televizyon programının 1 haftalık tatil hediyesi ile Antalya’ya gelen Rus Filippova ailesi karşılama töreninde şaşkınlık yaşadı.

Karşılama töreni öncesinde Dış Hatlar Terminali’nde basın mensuplarına açıklama yapan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, 2005 yılında 7 milyon turist hedeflediklerini kaydetti. Vali Yüksel, "Antalya’da yapmamız gereken şey, sürdürülebilir turizmin geliştirilmesidir. Yatak kapasitesinin artışından ziyade yatak hareketini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıl tüm dünyanın Antalya’yı daha fazla telaffuz edeceğine inanıyorum. Buradaki tören mütevazı ama turizmde hedeflerimiz büyük. Antalya’ya bu yıl en fazla Alman turist geldi. 2 milyon 373 bin 927 Alman turist kente geldi. Bunu 1 milyon 53 bin 229 ile Rusya, 491 bin 926 turist ile Hollanda, 245 bin 961 turist ile Avusturya ve 124 bin 766 turist ile Fransa takip etti. Geçen yıla göre yıllık yolcu artış oranı yüzde 29 oranında gerçekleşti. Toplam 73 bin 538 uçak Antalya Havalimanı hizmetinden yararlandı" dedi.

Vali Yüksel, Türkiye’ye 2004 yılı içinde tüm hudut kapılarından toplam 15 milyon 820 bin yolcu girişi olduğunu ifade etti. Vali Yüksel, Havalimanı Uluslararası Terminal İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Alexander Paul Zinell ile Naci Alın’a da birer plaket verdi.

Dış Hatlar Terminali’ndeki karşılama törenine Vali Yüksel’in yanı sıra Alexander Paul Zinell, Naci Alın ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Başmüdürü Osman Serdar katıldı. 6. milyonuncu turist unvanını alan ve Moskova’da elektrik mühendisi olan Alexandra Filippova ile bir fabrikada yönetici yardımcısı olarak çalışan eşi Anakey Filippova ile 6 yaşındaki kızları Elezabet Filippova, yetkililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Bir televizyon programından kazandıkları 1 haftalık Antalya tatiliyle Türkiye’ye geldiklerini belirten Alexandra Filippova, "Bu bizim için büyük bir sürpriz oldu" diye konuştu. Aile 6. milyonuncu turist oldukları için 2005 yılında kullanılmak üzere Antalya’da 1 haftalık, 1. sınıf bir tatil köyünde herşey dahil konaklama ve gidiş-dönüş uçak biletlerini içeren bir tatil paketiyle ödüllendirildi.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 12:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?