1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

6 yıllık rögar davasına devam...

6 YILLIK RÖGAR KAPAĞINDAKİ ÖLÜM DAVASI

Antalya'da 15 Kasım 2004'te şiddetli yağış sırasında ağzı acık bırakılan rögar çukuruna düşerek boğulan lise öğrencisi Süheyla Yöntem'in ailesi tarafından açılan davaya devam edildi.

6 yıldır devam eden davanın duruşması, Antalya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı mahkemede, sanıkların avukatı İsmail Hayyar ile müdahil Hatice Yöntem ve müdahil vekili avukat Ümit Uysal hazır bulundu. Duruşmada Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen bilirkişi raporu okundu. Raporda, yargılanması devam eden sanıkların birinci derecede asli kusurlu oldukları ve ayrıca taksirle ölüme sebebiyet vermekten suç tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel

Müdürlüğü yetkilileri, Genel Müdür Faruk Karaçay, Genel Müdür Yardımcısı Fethi Yalçın ve ASAT yöneticilerinden Suat Gökoğlu'nun da birinci derecede asli kusurlu oldukları belirtildi. Bilirkişi raporunda, ölen Süheyla Yöntem'in ise ikinci derecede tali kusurlu olduğu ifade edildi.

Sanıkların avukatı İsmail Hayyar, önceki savunmalarında belirtildiği gibi ASAT yetkililerinin de davaya dahil olması gerektiğini ve bilirkişi raporunu kabul etmediklerini söyledi. Müdahil vekili Uysal ise, rögar kapağının açık olmasının ölen tarafından dikkat edilmesi gereken bir husus olmadığını ve yetkililerin bilirkişiler kurulunca kusurlu görüldükleri ve davaya dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Dosyanın yeniden Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek, daha evvelce tanzim eden bilirkişiler kurulunca tevdi edilmesi suretiyle sanıkların kusur durumunun tekrar değerlendirilip, ASAT yetkilileri hakkında ek iddianame istenip, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi ve davanın 14 Mayıs 2009 tarihine ertelenmesine karar verildi.

Annesi Hatice Yöntem ve kız kardeşiyle birlikte Serik ilçesindeki evlerinden bayram nedeniyle Antalya'ya akraba ziyaretine gelen Serik Lisesi öğrencisi Süheyla Yöntem, Kepez'de kapağı açık bırakılan rögar çukuruna düşerek boğulmuştu.

6 YILLIK RÖGAR KAPAĞINDAKİ ÖLÜM DAVASI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 17:08:01
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 19:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?