7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

600 kişiye turizm kursu verilecek

Alanya Kaymakamlığı'nca ilçeye diğer illerden göçü engellemek ve kalifiye eleman sıkıntısını en aza indirmek için, köylerde yaşları 18 ila 30 arasında değişen 600 kişiye turizm sektöründe çalışmak üzere kurs verilecek.

Alanya Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, ALTİD ve Çıraklık Eğitim Merkezi işbirliği ile köylerde bulunan gençler 150'şer kişilik gruplar halinde ayrılarak 4 aylık kursa tabi tutulacak. Proje ile turizmde ara eleman sıkıntısının giderilmesi amaçlanıyor. Projenin Aralık ayında hayata geçirileceğini söyleyen Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, projeye destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında çalışmayla ilgili bilgi verdi. Doğan, turizm sektörünün ihtiyacı olan bilgili, becerili, üretken ve dinamik insanları bilimsel yöntemlerle eğitmek ve sektöre kazandırmak için böyle bir program geliştirdiklerini belirterek, "Alanya'da turizm her geçen yıl biraz daha gelişirken karşımıza çıkan sorunlardan birinin temel nitelikli eleman ve kalifiye eleman göçü olduğunu gördük. Bu sorunu gidermek için Alanya'nın kendi öz evlatlarından faydalanacağız. Köylerde yapacağımız araştırma sonunda yaşları 18 ila 30 arasındaki köylü vatandaşlarımızı belirleyerek Avrupa Birliği standartlarına göre eğiterek sertifikalandıracağız" dedi.

ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Hayriye Sadullahoğlu ise, "Aralık ayında başlayacak olan kurslar 4 ay sürecek. Her ay 150 kursiyere eğitim verilecek ve başarılı olanlara Temel Nitelikli Turizm Elemanı Sertifikası verilecek. Kat Görevlisi, Aşçılık, Bahçıvanlık ve Ön Büro gibi dallarda eğitime tabi tutulacak kursiyerlerin istihdamı ALTİD tarafından sağlanacak" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 18:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?