16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

65 yaşında Kuran öğreniyor

65 YAŞINDA KURAN ÖĞRENİYOR

Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı İmecik köyünde İlçe Müftülüğü tarafından açılan kursa katılan 13 kadın kuran-ı kerim öğreniyor. Genç kursiyerlerin yanı sıra 65 yaşında Kur’an öğrenen Fatma Keskin’in azmi takdir topluyor.

Korkuteli Müftülüğü İmecik köyünde kuran-ı kerim kursu düzenledi. Kursa 13 kadından, 65 yaşında Kur’an öğrenen Fatma Keskin’in azmi takdir topluyor. İlçe Müftüsü Abdülmüttalip Peşe, İmecik köyünde açılan kuran-ı kerim kursuna 7’den 70’e herkesin katıldığını söyledi.

Kadınların çok azimli olduğunu belirten Peşe, “Kuran-ı Kerim öğrenmenin yaşı yoktur. Biz yönetmenlik gereği ilköğretimi bitiren kızlarımızdan başlıyoruz. Ama 65 yaşındaki bir kursiyerimiz gençlere örnek olacak şekilde kuran öğreniyor. Kursun bitiminde çok iyi olacağına inanıyorum. Azminden dolayı tebrik ediyorum. Kursa gelen bayanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kurs Hocası Esma Korkut, Kursun günlük 5 saat olmak kaydıyla sekiz ay süreceğini belirterek, “kursumuza 15 ile 65 yaş arasında gelen bayanlarımız var. Kursiyerlerimizden çok memnunuz. Derslerimizde öğrencilerimize ayrıca Peygamber tarihi, ibadet, ahlak ve itikat konularını da anlatıyoruz. İlçe müftümüz Abdülmüttalip Peşe’de zaman zaman kursiyerlerimizi kontrol ederek onların kuranı nasıl öğrendiklerini takip ediyor. Genelde kursiyerlerimizden çok memnunuz. Çok azimli ve gayretli görüyor. Bu nedenle teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kuran-ı Kerim öğrenen bayanlar arasında yaşça en büyük olan Fatma Keskin, “65 yaşında kuran öğrenmem beni çok sevindirdi. Benim çocuklarımın çoğu hoca olmasına rağmen ben ancak 65 yaşından sonra kuran öğrendim. Azmettikten sonra başaramayacağımız bir şey yok. Hocamızın sayesinde Kuran-ı Kerimi öğrendim” dedi.

65 YAŞINDA KURAN ÖĞRENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 10:46:03
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 10:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?