21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

65 yaşında okuma-yazma öğreniyor

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma yazma kurslarına katılan 65 yaşındaki Nadire Melgeşik, bugüne kadar hep okuma ve yazmaya hasret bir şekilde yaşadığını söyledi.

Korkuteli ilçesinde, "Türkiye Okuyor, Korkuteli'de Okuyor" ve "Ana-Kız Okuldayız", "Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasın" kampanyası kapsamında okuma yazma kursuna katılan 65 yaşındaki Nadire Melgeşik, öğrenme azmiyle diğer kursiyerlere örnek oluyor. Bugüne kadar hep okuma ve yazmaya hasret bir şekilde yaşadığını söyleyen Nadire Melgeşik, "çok şükür şimdi okumayı yazmayı öğreniyorum" dedi.

Türkiye genelinde başlatılan "Okuma yazma bilmeyen kalmasın" kampanyası kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Bank'ın işbirliği ile başlatılan "Ana Kız Okuldayız" okuma yazma kampanyasında Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yaşları 20 ile 70 arasında değişen vatandaşlara okuma yazma öğretmek amacıyla kurs açtı.

Hafta içi her gün olmak üzere toplam 120 saatlik dersle kursiyerlere okuma yazma öğretmeyi hedefleyen Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Toprak, okuma yazma bilmeyenlerin kursa ciddi manada katılım gösterdiğini belirterek ilçe merkezindeki kursun ardından köylerde de okuma yazma kursu açacaklarını söyledi.

Kursa katılan kadınların yaşlarının üzerinde bir performans sergilediklerini belirten Toprak, en fazla özveriyi kursun en yaşlı üyesi 65 yaşındaki Nadire hanımın gösterdiğini anlattı.

Okumanın yaşı olmadığını belirten 65 yaşındaki Nadire Melgeşik, bugüne kadar hep okuma ve yazmaya hasret bir şekilde yaşadığını belirterek "Sürekli bir tarafım eksikti. Çok şükür şimdi okuma yazma öğreniyorum. Kurs öğretmenimize bize harfleri öğrettiği için teşekkür ediyorum" dedi. Melgeşik, bu kadar güzel bir duyguyu daha önce hiç tatmadığını belirterek "Okumanın yaşı yok. Keşke daha önce okuyabilseydim. Ama kısmet bu güneymiş" diye konuştu.

Okuma yazma bilmenin faydalarından da bahseden Nadire Melgeşik, sözlerine şöyle devam etti: "Ben 65 yaşındayım. Okuma yazmam olmadığı için hastaneye veya bir başka kuruma gittiğim zaman başkalarından yardım almak zorunda kalıyordum. Ama şimdi burada hem okuyup hem de yazabiliyorum. Artık bundan sonra hiç kimsenin yardımını almadan her yere gidebilirim."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 16:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?