1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

7 kişi gözaltına alındı

DTP'nin Antalya'da düzenlediği iki eylemle ilgili ''Suç ve suçluyu övme'', ''Terör örgütü propagandası yapmak'' iddiasıyla çoğu lise öğrencisi yedi kişi gözaltına alındı. Açıköğretim Lise öğrencisi bir kişi tutuklandı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Antalya İl Başkanlığı'nca geçen yıl Nevruz ve bu yıl da 15 Şubat'ta terör örgütü elebaşının yakalanmasına ilişkin bir otel önündeki meydanda düzenlediği iki ayrı basın açıklamasına katılan çoğu lise öğrencisi 7 kişi, ''Suç ve suçluyu övme'' ve ''Terör örgütü propagandası yapmak'' iddiasıyla polisin aldığı görüntülerin incelenmesi sonucu gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 7 kişiden 6'sı savcılıkta ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

Savcılık, söz konusu basın açıklamalarında pankart taşıdığı iddia edilen Açıköğretim Lisesi öğrencisi Ebru G.'yi (19) ''Suç ve suçluyu övme'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlamalarıyla tutuklayıp nöbetçi mahkemeye sevk etti. Ebru G. daha sonra mahkemece tutuklandı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?