1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

7 tesise 'Mavi Bayrak'

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde Mavi Bayrak almaya hak kazanan tesislere bayrakları teslim edildi.

Bayraklar gerekli koşulları yerine getiren 7 tesise Side Belediyesi’nce düzenlenen törende teslim edildi.Manavgat’ın Side beldesinde, Mavi Bayrak almaya hak kazanan Side Star Hotel, Sueno Hotels Beach Side, Barut Cennet Acantus, Sunrise Queen, Grand Side, Asteria ve Trendy Beach Side otellerine bayrakları teslim edildi.

Side sahilindeki Side kültür evinde yapılan törenle Mavi Bayraklar Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar tarafından otel yöneticilerine teslim edilirken, Başkan Uçar törende yaptığı konuşmasında Side plajlarının çok temiz ve çok güvenli olduğunu belirterek, "Her yıl yenilenen ve denetlenen uluslararası tanınan bir mekanizma. Bu açıdan tesislerimizin mavi bayrak almalarını çok önemsiyoruz ve kendilerini tebrik ediyoruz. Türk turizminin gelişmesi için bu tür kalite standartları çok önemlidir" dedi.

Mavi bayrağın Side ve turizm açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Uçar, şöyle konuştu: “Mavi Bayrak esasen bir çevre ödülü olmakla birlikte, uluslar arası standart özelliği taşıması ve uygulama alanının kıyılar olması nedeniyle turizm sektörü açısından büyük öneme sahiptir. Ülkemizde 286 plajda Mavi Bayrak dalgalanmaktadır. Bu sayı İspanya’da 486, Yunanistan’da 425’dir. Side’de de temizlik, sağlık ve güvenlik ile ilgili 27 koşulun tamamını yerine getiren 7 tesise Mavi bayraklarını teslim ettik. Bu koşulların en önemlilerinden birisi deniz suyu analizlerinin 15 günde bir yapılarak titizlikle takip edilmesidir. Bu analiz sonuçları internet aracılığıyla da duyurulmaktadır. Turizmde tur operatörlerinin ve turistlerin ilk tercihi Mavi bayraklı plajlardır. Daha temiz ve güvenli olduğu için Mavi bayraklı noktalar tercih edilmektedir”

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 13:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?