22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

7 ülkenin çocukları şenlikte buluştu

Türkiye'de, geleneksel olarak Uluslararası Çocuk Şenliği düzenleyen tek belediye olan Side Belediyesi, bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği çocuk şenliğiyle Side'nin ismini tüm dünya gündemine taşımayı hedefliyor.

Side Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Uluslararası Çocuk Şenliği'ne, Ukrayna, Slovakya, Litvanya, Letonya, Bulgaristan, Gürcistan ve Türkiye'den çocuklar katılıyor. Değişik ülkelerden Side'ye gelen 270 çocuk ile 20 öğretmen bugün Side Belediyesi'ni ziyaret etti.

Konukları Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak karşılarken, Meclis Toplantı Salonunda sıcak görüntüler yaşandı. Toplantıda ayrıca dostluk mesajları verildi. Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak, toplantı sonrası tüm katılımcılara hediyeler takdim etti.

Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak, dünya çocuklarının Side'de olmasından çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Şu an çok mutluyum ve çok heyecanlıyım. Çocuklarla geleceğe yapılan yatırımlar beni her zaman çok heyecanlandırıyor. Bu ulu önderimiz Atatürk'ten aldığımız bir mirastır. O yüzden çok mutlu olduk" dedi.

Diğer ülkelerden gelen katılımcılara mutluluklar dileyen Delikkulak, şöyle konuştu:"burada oldukları için keyifliler, mutlular. Bizim çocuklarımız çok mutlu, biz çok keyifliyiz. Beşincisini düzenlediğimiz Uluslararası Çocuk Şenliği inşallah ileride yine gerçekleşerek kalıcı olacaktır. Dünyaya Atatürk'ümüzün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" sloganı gibi bizlerde mesaj göndermek istiyoruz. Hem turizmde bir tanıtım hemde ülkemizin kültürünü tanıtmak, bizim çocuklarımızın başka kültürleri tanıması, dostluk, kardeşlik geliştirmeleri açısından ülkemiz ve bölgemiz için bu tür çalışmaların yararlı olduğuna inanıyoruz."

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 17:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?