1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

70 öğrenci açıkta kaldı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Mimar Sinan İlköğretim Okulundan mezun olan 70 öğrenci, puan ve tercihlerini sisteme giren ilgili müdür yardımcısının, İLSİS modülünde yanlış bir butona basması sonucu istedikleri okullara kayıt yaptıramadı.



AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kumluca Mimar Sinan İlköğretim Okulundan bu yıl mezun olan 70 öğrenci, SBS ikinci tercihlerinde başvuru yapmalarına rağmen, kimliği açıklanmayan ilgili müdür yardımcısının İLSİS modülünün kullanmasından kaynaklanan hata nedeniyle tercihlerinin dikkate alınmadığı ve tercih ettikleri liselere yerleştirilmedi.

Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan yaptığı açıklamada, Mimar Sinan İlköğretim Okulundan mezun olarak SBS ikinci yerleştirmede internet üzerinden başvuruları alınan, yaklaşık 70 öğrencinin İLSİS modülünün kullanılmasından kaynaklanan hata nedeniyle başvurularının dikkate alınmadığını, bundan dolayı da öğrencilerin tercihlerinin sistemde görünmediğini söyledi.

Doğan, ikinci yerleştirmedeki hata nedeniyle mağduriyete uğrayan öğrencilerin de üçüncü yerleştirmede kayıtlarının yapılmasını beklediklerini ifade etti. Doğan, şunları söyledi:

''Mimar Sinan İlköğretim Okulumuzdan mezun olan 70 öğrencimizin, ikinci yerleştirme için başvuruları zamanında alınmış. Ancak, İLSİS modülünün internet üzerindeki kullanımından kaynaklanan hatadan dolayı tercihleri sistemde görünmemektedir. Bundan dolayı öğrencilerimizin mağduriyetleri söz konusu. Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Valilik nezdinde girişimlerde bulunduk. Sorunun aşılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''

 

aa
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 17:01:17
Güncelleme :18 Ağustos 2009 Salı 17:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?