1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

72 yaşındaki turist kalbine yenildi

Eşi ile birlikte 13 yıldır Antalya'nın Alanya ilçesi Kargıcak beldesinde yaşayan bir Alman, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 72 yaşındaki Gerhard Poepelt'in cenaze töreni Cumartesi günü Alanya Belediyesi Yabancılar Mezarlığı'nda yapılacak.

Kargıcak beldesi Vahapoğlu sitesinde kendisine ait evde eşi Monika Poepelt (68) ile birlikte yaşayan Gerhard Poepelt, gece kendini iyi hissetmeyince sabah hastaneye gitmek için randevu aldı. Hastaneye gitmeden önce duş almak için banyoya giren Gerhard Poepelt banyodan uzun süre çıkmadı.

Bunun üzerine şüphelenen eşi içeri girdiğinde kocasının cansız bedeniyle karşılaştı. Monika Poepelt'in, Hürriyetçi Türk Alman Dostluk Derneği (Hür-Türk) Başkanı Fahri Yiğit'i araması üzerine eve gelen Yiğit'in yardımıyla
cenaze Alanya Belediye Mezarlığı morguna kaldırıldı.

Gerhard Poepelt'in dün kendisi aradığını söyleyen Hür-Türk Başkanı Fahri Yiğit, "Kendisi dernek yönetim kurlu üyesi gerçek bir Alanya ve Türkiye sevdalısıydı. Dernek nöbetçisi olduğu için dün Alanya'ya gelecekti. Beni arayarak kendisini iyi hissetmediğini, hastaneye giderek muayene olacağını söyledi.

Ancak hastaneye gitmeden önce duş almak için girdiği banyoda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiş" dedi. Yiğit, Gerhard Poepelt'in cenazesinin Cumartesi günü Alanya Belediyesi Yabancılar Mezarlığı'nda toprağa verileceğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?