8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

75. yıl izcileri iş başında

Manavgat 75.yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu İzcilerinden 7 öğrenci İlçe trafik Amirliğindeki eğitimlerini tamamlayarak okul önünde bulunan cadde ve sokaklarda okul geçidi görevlisi olarak görev yapmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Öger İ.Ö.O'da düzenlenen trafik seminerine katılan ve "Okul Geçidi Görevlisi" olmaya hak kazanan 75.yıl İlköğretim okulunda öğrenim gören 7 izci öğrenci okul önünde bulunan cadde ve sokaklarda göreve başladı.

Üzerlerinde trafik forması, ellerinde uyarıcı işaretleriyle okul girişi ve çıkışlarında belirli noktalarda görev yapan "Okul Geçidi Görevlileri" sürücülere de bu anlamda yardımcı oluyor. Bugün ilk uygulamaya başlayan öğrencileri Manavgat Trafik Şube amiri Mehmet Akbıyık ve Manavgat İzci Kurlu başkanı Serkan Kaplan yalnız bırakmadılar. İlçe Trafik Amiri Mehmet Akbıyık çocukların yaşlarına rağmen bu sorumluğu üstlenmelerinin gurur verici olduğunu belirtirken, her gün 7 öğrencimiz okula giriş ve çıkışlarda cadde önünde öğrenci arkadaşlarına yardımcı olacaklar" dedi. Okul Geçidi Görevlilerine trafik kuralları hakkında bilgi veren Akbıyık; "uygulamayı trafiğin çok yoğun olduğu diğer İlk Öğretim Okulu önünde de gerçekleştireceğiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 16:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?