22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

79 yaşında okumayı öğreniyor

79 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR

Antalya'nın Alanya İlçesinde, 79 yaşındaki Ayşe Sertgöz, Ana Kız Okuldayız Kampanyası çerçevesinde okuma yazma kursuna katıldı.

Alanya'nın Demirtaş beldesinde yaşayan 79 yaşındaki 3 çocuk 3 torun sahibi Ayşe Sertgöz'e, evinde okuma yazma kursu veriliyor. Demirtaş Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğretmeni Sait Ayhan tarafından verilen kurs, haftada bir gün olmak üzere 120 saat olarak planlandı. Ayşe Sertgöz'ün ilk dersine Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Coşkunsu ve Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras da katıldı.

TAHTA BAŞINDA SANDALYEDE DERS

Hayatında ilk kez eline kalem ve defter alan Ayşe Sertgöz, ilk dersinde kalemin nasıl tutulması gerektiğini öğrenirken kendisine en büyük desteği eşi Şükrü Sertgöz verdi. Sandalyeye oturan Ayşe Sertgöz, tahtaya düz ve eğik çizgiler çizmesini öğrendi. 79 yaşındaki Şükrü Sertgöz de eşine verdiği desteği göstermek istercesine ninenin elini tuttu.

6 BİN KİŞİYE OKUMA YAZMA ÖĞRETECEĞİZ

Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Coşkunsu, ilçede 6 bin kişiye okuma yazma öğreteceklerini belirterek, "Ayşe ninenin bütün vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyoruz" dedi.

Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras da, bu yaşta okuma yazma öğrenmek için azim gösteren Ayşe nineye sürpriz bir hediye vereceklerini söyledi.

79 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR
79 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR
79 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR
79 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 15:06:05
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 17:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?