8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

7'den 70'e teröre karşı tek yürek!

Antalya'da yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı 'Şehidine sahip çık' mitinginde teröre lanet yağdı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 30 bin kişi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sloganlar atarak Şehitler Anıtı'na kadar yürüdü. Mitingi sebebiyle çevik kuvvet tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Antalya Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve çok sayıda sivil toplum örgününün destek verdi. Öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın çevresinde toplanan kalabalık, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ellerdeki Türk bayraklarıyla Şehitler Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti.

Başını Türk bayraklı tekerlekli sandalyeli bedensel özürlülerin çektiği ve motosikletli grupların da eşlik ettiği kalabalık "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Antalya şehidine sahip çık", "Askere uzanan eller kırılsın", "Ne ABD ve AB, bağımsız Türkiye" sloganları eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sebebiyle çevik kuvvet ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.

Şehit yakınlarıyla gazilerin de katıldığı ve bazı şehit analarının gözyaşlarını tutamadığı mitingin en küçük misafiri ise 2.5 aylık Mustafa Dal oldu. Annesinin kucağında Cumhuriyet Meydanı'na gelen ve başındaki kırmızı beyaz 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' yazısıyla dikkat çeken küçük Mustafa'ya mitinge katılan diğer Antalyalılar da ilgi gösterdi. Şehitler Anıtı'nda yapılan konuşmalarla son bulan mitingde konuşma yapan şehit annesi Fatma Birgiç, fenalık geçirdi. Birgiç, miting alanında bulunan sağlık ekiplerinin müdahalesiyle bir süre ambulansta müşahede altına alındı. Miting daha sonra olaysız olarak sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 18:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?