7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

8 kiloluk kedi görenleri şaşırtıyor

Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilmek üzere getirilen Barbican adındaki kedi iriliği ve aşırı kilosu ile dikkat çekiyor.

Kemer Kuzdere'de ikamet eden Mehmet ve Safiye Çeliktaş'a ait olan kediye evlatları gibi baktıklarını belirten aile, "6 senedir ailemizin bir ferdi olan Barbican'a biz 4. çocuğumuz gibi bakıyoruz. O bizim ailemizin bir ferdi. 3 çocuğumuz var ve son çocuğumuz şu anda askerde. Barbican evde bizim evladımız gibi. Evimizin bahçesinde yavru olarak bulduğumuz Barbican evimizin neşesi oldu. Kedimiz özellikle et türü ve daha çok tavuk etinden hoşlanıyor" dedi.
8 kiloluk kedi Barbican tükürük bezlerindeki iltihabının boşaltılması amacıyla Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma ve Rehabilitasyon Merkezinde ameliyata alındı. Başarılı bir operasyonla Kemer Belediyesi Veteriner Hekimi Adnan Öney tarafından ameliyat edilerek iltihaplarından arındırılan Barbican, Çeliktaş ailesinin bir ferdi olarak evin yolunu tuttu. Ameliyat yaklaşık yarım saat sürerken, aile de merakla kapıda bekledi.

Mehmet ve Safiye Çeliktaş yaptıkları açıklamalarda, "Kemer Belediyesinin Hayvan Barındırma ve Rehabilitasyon Merkezini açması havyaların sahiplenilmesi ve sahiplendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Başıboş hayvanlar burada sahiplendirirken, bizlerin de kedi ve köpekleri kontrol altında tutuluyor ve aşıları, tedavileri yapılıyor. Başta bu tesisi Kemer'e kazandıran Başkanımız Hasan Şeker olmak üzere kendisini ve çalışanları kutluyor, bu gibi yerlerin her yere örnek olmasını diliyorum" dediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 17:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?