21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

8 Mart'a çiçekli kutlama

Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi'ne (AKDİM) üye çeşitli uyruklardaki yaklaşık 100 kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bayanlara karanfil dağıttı. Yabancı uyruklu kadınlardan çiçek alırken şaşkınlıklarını gizleyemeyen Türk bayanlar, kadın olmanın gururu yaşadıklarını söyledi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Antalya'ya yerleşen ve AKDİM çatısı altında toplanan yabancı uyruklu yaklaşık 100 kadın, ellerindeki karanfillerle Muratpaşa Camii önünde toplandı. Kalekapısı'na doğru yürüyüşe geçen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ellerindeki karanfilleri Türk kadınlarına dağıtmaya başladı. Şaşkınlıklarını gizleyemeyen Türk kadınları, dünyanın başka bir ülkesinden gelen bir bayandan çiçek almanın gurur verici olduğunu söylediler. Kadın oldukları için kendilerini çok şanslı hissettiklerini dile getiren bayanlar, Kadınlar Günü'nün yılda bir kere değil 365 gün kutlanması gerektiğini belirttiler.

AKDİM üyesi kadınlar, daha sonra Attalos Heykeli önünde bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Ümran Kendir, farklı ülkelerden gelen kadınları Türk kadınlarıyla buluşturduklarını belirtti. Dünya kadınlarından Türk kadınlarına verilen karanfillerin farklı anlamlar yüklü olduğunu ifade eden Kendir, "Bu karanfiller sevginin, dostluğun sembolüdür. Farklı ülkelere mensup olsak bile kadın olma ortak paydasında buluşuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 15:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?