22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

8 yaşında ölümü yendi!

Antalya'da, 10 gün önce bindiği attan düşerek 200 metre sürüklenip komaya giren 8 yaşındaki Arzu Özpolat, hayata gözlerini ikinci kez açtı.

Anne ve babasının yanından hiç ayrılmadığı Arzu, sınıf arkadaşlarının telefona kaydedilen seslerini dinleyerek yoğun bakımdan kurtulmayı başardı.

Antalya'da, 2 yıldır en büyük tutkusu ata binmek olan 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Arzu Özpolat, 10 gün önce bindiği atın ürkmesi sonucu dengesini kaybederek 200 metre sürüklendi. Sürüklenme sırasında kaskı kırılan Arzu, ağır yaralı olarak Antalya Özel Anadolu Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi atına alındı.

10 gün boyunca yoğun bakımda yatan Arzu, verdiği yaşam savaşını başta doktoru olmak üzere anne ve babasının büyük fedakarlıklarıyla yenmeyi başardı. Kızının tekrar yaşama dönmesi için her yolu deneyen baba Fatih Özpolat, Arzu'nun Toros Akdeniz Koleji 2. sınıftaki arkadaşlarının sesini cep telefonuna kaydetti.

Yoğun bakımda sürekli uyku halinde olan Arzu, en sevdiği öğretmeni ve arkadaşlarının "Arzu seni çok seviyoruz, artık aramıza dön" şeklindeki sözlerine tepki vermeye başladı. Hızla iyileşme sürecine giren Arzu, gözlerini açarak ikinci kez hayata "merhaba" dedi. Yoğun bakımdan çıkarak, özel bir odaya alınan Arzu, burada kendi elleriyle en sevdiği çikolatasını yemeye başladı.

KADER MAHKUMUNDAN AĞLATAN MEKTUP

Ayrıca, daha önce çıkan haberlerden etkilenen bir cezaevi mahkumu gönderdiği mektupla Arzu'nun yaşam mücadelesine destek oldu. Sincan 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan Metin Arslan, Arzu'ya gönderdiği mektupta şunları yazdı: "Biz bu koğuşta 21 kişi kalıyoruz. Burada, senin yaşında çocukları olan abilerin ve amcaların var. Senin için çok üzgünüz ve sana dua ediyoruz. Kurban olduğum Allah senin kulağına bu dualarımızı eminim fısıldayacaktır. Biz buradan seni çok sevdiğimizi söylüyoruz, senden de bu gece bizi ne kadar sevdiğini söyleyeceğini bekleyeceğiz. Hadi güzel kızım aç gözlerini. Sana söz veriyorum buradan çıkınca seni
ziyaret edeceğim. Beraber ata bineceğiz. Daha doğrusu sen bana ata binmeyi öğreteceksin. Dualarımız seninle." Aldıkları mektubun kendilerini çok duygulandırdığını belirten baba Fatih Özpolat, "Kızım herkesin dualarıyla yaşıyor. Bunun en güzel örneği bir kader mahkumunun gönderdiği mektuptur. Ayrıca, İstanbul İstiklal Caddesi'nde bulunan bir kilise rahibi bizi arayarak, kızımız için dua ettiklerini söyledi. Bu bizi çok duygulandırdı. Kızım artık hızla iyileşiyor. En sevdiği çikolatayı yiyor. Hareket ediyor" dedi.

Özel Anadolu Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Özsüer de, Arzu'nun 10 gün sonra yoğun bakımdan çıktığını belirterek "Arzu, hayati tehlikeyi büyük oranda atlattı. Henüz konuşamıyor ama hızlı bir iyileşme sürecine gidi. Hayati fonksiyonları yerinde. İlk geldiği güne göre kendini büyük ölçüde toparladı" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 13:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?