22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

84'üncü coşku kutlu olsun

Antalya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.
Törene, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile idari ve mülki erkan katıldı.

Çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın törene gönderdikleri kutlama mesajları okundu. Sezer'in mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye bağımsızlığından ödün vermeden, kimliğini, kültürünü ve değerlerini yitirmeden gelişme çabalarını sürdürecek, yüce Atatürk'ün gösterdiği büyük hedeflere ulaşma başarısını mutlaka gösterecektir. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında her alanda ilerlemiş, laik, demokrasiyi yaşam biçimi olarak özümsemiş çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, gelecek kuşaklara bırakacağımız en değerli armağan olacaktır. Antalyalı yurttaşlarımızı, bu ulusal günde bir kez daha kutluyor, esenlikler diliyorum."

Başbakan Erdoğan'ın mesajında da, "Antalya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü en içten dileklerimle kutlarım. İçinde bulunduğu dönemin bütün olumsuz şartlarına rağmen aziz milletimiz sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergileyerek özgürlüğüne kavuşmuştur" ifadeleri yer aldı.

Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Başkan Türel, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Türel, "Bugün Antalyalı vatandaşlarımız için ayrı bir önem teşkil etmektedir. Vatanımızın bağımsızlığını bize kazandıran aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz. Gazilerimize hürmet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm Antalyalılar'ı bir kez daha kutluyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 14:45:18
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 17:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?