21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

85. yıl Manavgat'ta kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Antalya’nın Manavgat ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Manavgat stadındaki törenler sırasında bazı öğrenciler kahvaltı yapmadan törene gelmeleri ve aşırı sıcaktan etkilenmeleri nedeniyle fenalık geçirdi.

Cumhuriyetin 85. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Manavgat’ta da çeşitli etkinlikler kutlandı. Sabah Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon komutanı J. kd. Albay Uğur Dilbaz ve Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol’un Kaymakamlık binasında kutlamaları kabul etmesiyle başlayan etkinlikler Manavgat Stadyumunda düzenlenen törenlerle devam etti.

Manavgat stadındaki törenler sırasında bazı öğrenciler kahvaltı yapmadan törene gelmeleri ve aşırı sıcaktan etkilenmeleri nedeniyle fenalık geçirdi. Fenalık geçiren öğrenciler tören alanında bulunan ambulansa alınarak tedavilerinin yapılmasının ardından törene kaldıkları yerden devam ettiler.

Manavgat stadındaki törene, Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon komutanı J.kd. Albay Uğur Dilbaz, Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol, Cumhuriyet başsavcısı Talat Deniz, Ağır ceza hakimi Hikmet Erdoğan, İlçe Emniyet müdürü Hakan Kırca, İlçe jandarma Komutanı j. Binbaşı Haluk Ziya Namlı, Manavgat Müftüsü Halil Taş, İlçe Milli eğitim Müdürü Abdullah Bilge, gaziler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Dayıoğlu, Garnizon komutanı Dilbaz ve Belediye Başkanı Şenol’un halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başlayan tören Manavgat kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Dayıoğlu konuşmasında şunları söyledi; ”Büyük Atatürk’ün eseri ve milletimize eşsiz bir armağanı olan Cumhuriyeti ilanının 85. yılında birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içerisindeyiz. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir sözüyle Türkiye Cumhuriyetini oluşturan halkın kökeni ve etnik farklılığı ne olursa olsun herkesin aynı dil, aynı kültür ve ülkü birliği içinde Türk Devletinin eşit vatandaşları olduğunu ifade etmiştir. Yine yüce önder “ Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadesiyle bu toprakları yurt edinmiş bütün insanları kucaklayan bir millet ve milliyetçilik anlayışını hakim kılarak millet olabilmenin yurttaşlık bilincinden geçtiğini izah etmiştir. Değerli hemşehrilerim bu duygu ve düşünceler için de hepinizin Cumhuriyet bayramını kutluyor Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin manevi huzurunda hürmetle eğilirken hepinize en içten saygılarımı sunuyorum” dedi.

Kaymakam Dayıoğlu’nun konuşmasının ardından İlçe genelinde yapılan Cumhuriyet konulu Şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler Şiirlerini okurken düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Uğur Dilbaz ve Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol tarafından verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 85’nci yıl dönümü kutlamaları daha sonra tören geçişi ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 18:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?