21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

9. Çocuk Festivali sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Folklor Müzik Gençlik Derneği (FOMGED) işbirliği ile düzenlenen 9'ncu Uluslararası Antalya Çocuk Festivali düzenlenen kortejle devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan kortejdeki çocuklara Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Çocuklar kortej öncesi Antalyalılara çeşitli gösteriler sundu.

Büyükşehir Belediyesi önüne kadar devam eden kortej boyunca çocuklar alkış yağmuruna tutuldu. Çocuklar rengarenk kıyafetleri ve kostümleri ile ilgi çekti. Dünya çocukları kortej boyunca dans gösterileri sunarak, Antalyalıları selamladı. Barış ve kardeşlik mesajları veren çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi önündeki açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı. Çocukları selamlayan Türel, festivalde 13 farklı ülkeden 500 çocuğa, Antalya'nın yanı sıra ülkemizin farklı köşelerinden gelmiş 500 çocuğun eşlik ettiğini söyledi.

Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümünü, Ulu Önder Atatürk'ün bu günü armağan ettiği çocuklarla birlikte kutlayacağız. Bu tarihin bizler için önemi çok büyük. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık temellerinin atıldığı ve milli iradenin sesinin ilk defa bütün dünyaya duyurulduğu bu tarihi anacak ve siz değerli misafirlerimizle birlikte kutlayacağız.”

Başkan Türel konuşmasını ardından şenliğe katılan konuk guruplara çeşitli hediyeler verdi. Şenliğe katılan çocuklar Büyükşehir Belediyesi önünde kendi halk danslarından örnekler sergiledi. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği gösterilerde çocuklar, büyük alkış topladı.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 13:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?