21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

9. Cumhurbaşkanı Demirel Antalya'da

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Antalya'da Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği'nin Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlediği ödül törenine katıldı.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Süleyman Demirel, Deniz Feneri davasıyla ilgili soruya şöyle cevap verdi: "Mahkeme karar vermiştir. Kararın temyizi var. Fakat karar nihai şekle gelirse infaz ederler. Mahkemenin kararı hakkında bir yorum yapılması icap etmez. Savcı her ülkede olduğu gibi orada da dava açmış, oranın hukuki kanunlarına göre muhakeme edilmiş ona göre karar vermiştir. Bunun siyasi yorumlarını isteyen istediği şekilde yapabilir. Fakat benim onu yapacak yeterli bilgim yok."

9. Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan'ın son dönemdeki hitap tarzını nasıl değerlendirdiği şeklindeki soruya ise şöyle karşılık verdi: "Siyasetçilerdir, herkesin bir üslubu var, onu başkaları değerlendiremez fakat eleştirebilir. Eleştiriliyor da zaten. Siyasetçinin her söylediği eleştirilemez diye birşey yok. Siyaset böyle gider. Biri birşeyler der diğeri cevap verir. Siyaset dahil her türlü tartışmanın incitici sınırlara varmasını istemem. Gelecek nesillere kötü örnek olunmamalı, siyasete kötü örnekler kazandırılmamalı."

Demirel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyaretiyle ilgili bir soruya cevabına ise devletin çok önemli bir kurum olduğunun altını çizerek sözlerine başladı.

Süleyman Demirel, yaptığı açıklamada, "Elinde istihbarat bilgileri var. Elinde iki ülke arasında iyi olmayan münasebetleri daha kötüleştirecek bir durum ortaya çıkacaksa gitmez. İki ülke arasındaki ilişkilere yardımcı olacaksa bu düşüncedeyse kararını verir, sorumluluğunu taşır. Bizim Cumhurbaşkanımız da böyle yapmıştır. Siyaseti sonsuza kadar düşmanlık şeklinde devam ettirmek olmaz. Bana sorarsanız doğru yapmıştır."

 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:22:58
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 16:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?