21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

9. Piyano Festivali başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle gerçekleştirilen 9. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 7-23 Kasım tarihleri arasında dünyaca ünlü piyanistleri sanatseverlerle buluşturacak.

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı Antalya Piyano Festivali’nin açılış konserinde, Türkiye’de ilk kez bir belediye başkanı solist olarak sahneye çıkacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrası eşliğinde J.S. Bach’ın BWV 1056 Fa minör piyano konçertosunu seslendirecek.

Menderes Türel’in ardından Fazıl Say sahne alacak. Say, konserde “Anadolu’nun Sessizliği” adlı kendine ait 3 nolu Piyano Konçertosu’nu ve Beethoven’ın “Korolu Fantezi”sini sunacak. Geçen yıl açılış konserinde Fazıl Say ile birlikte sahneye çıkan ve dünyanın en önemli oda müziği topluluklarından biri olan Vladimir Spivakov yönetimindeki Moskova Virtüözleri, bundan sonra her yıl “Festival Orkestrası” olarak festivalde özel bir konser ile yer alacak.

Fazıl Say’ın “İdolüm” diye tanımladığı İvo Pogorelich’in yer aldığı Festival’de bu yıl, Lise de la Salle, Hüseyin Sermet, Gonzalo Rubalcaba, Sa Chen ve Alexander Gindin gibi piyano virtüözleri sahneye çıkacak. Festival, Chano Dominguez’in perküsyon ve danslarla bütünleştirdiği “Piano Flamenco” projesi ile son bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?