1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

90 kursiyer okumayı öğrendi

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde başlatılan Ana-Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası çerçevesinde Küçükköy Beldesi’nde açılan kursa katılan kursiyerler okuma yazmayı öğrendi.

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Okuma yazma kursuna katılan 90 kursiyer okuma yazmayı öğrendi.

Halk Eğitim Merkezi 1 ve 2. kademe kurslarına 90 kursiyerin eğitildiğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Toprak, “Tüm köy ve kasabalarda alan taraması yaparak okuma yazma bilmeyen kalmaması için çalıştık. Bütün yerleşim yerlerinde kursiyer tespitleri yapıldıktan sonra, okul yoksa köy odasında, köy odası da yoksa uygun bölümleri olan cami kurslarında, o da yoksa evlerde kurs yapılmasını sağladık. Öğretmen olmayan yerlere öğretmen taşıyarak veya üniversite mezunlarından yararlanarak kurslar açtık.” Kısa sürede sağlanan büyük başarının çok anlamlı olduğunu belirten Toprak, kampanyanın amacına ulaşması için okul müdürlerinden öğretmenlere, üniversite mezunlarından köy muhtarlarına kadar örnek bir çalışma sergilendiğini söyledi

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 11:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?