21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

A.Ü'de mezuniyet çoşkusu

A.Ü'DE MEZUNİYET ÇOŞKUSU

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) 2010-2011 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Mezun olan 2 bin 750 öğrenci hep birlikte kep fırlatarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Bünyesinde 15 fakülte, 6 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve Antalya Devlet Konservatuarı bulunduran Akdeniz Üniversitesi 2010-2011 eğitim öğretim yılında 2 bin 750 öğrenciyi mezun etti. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerin mini konseriyle başlayan mezuniyet gecesinin açılış konuşmasını yapan A.Ü.Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi(AÜ) öğrencilerinin unvanları, sıfatları, işleri ne olursa olsun devamlı üniversitenin bir bireyi olarak kalacaklarını söyledi.

Türkiye'nin yüksek öğretim alanında sürekli kendini geliştiren bir ülke haline geldiğini ifade eden Prof.Dr.Kurtcephe, "Türkiye artık 1900'lerin Türkiye'si değil. Türkiye artık 21'nci yüzyılın Türkiye'si haline gelmiştir. Bu süre zarfında bir üniversiteden 172 üniversiteye ulaştık. Bu süre zarfında yetiştirdiğimiz insanlarla dünyanın dört bir yanında başarılar elde ettik ve elde etmeye de devam ediyoruz. Biz, ürettiğimiz değerleri insanlıkla paylaşmak gibi tarihi bir misyon taşıyoruz. Üniversiteler toplumların en kuvvetli lokomotifleridir. Bu lokomotiflerle bizleri taşıyorlar. Büyük ideallere doğru yürüyen bir toplum olma inancı ve özlemi içerisindeysek, biliniz ki bunu taşıyacak kurumların başında üniversitelerimiz geliyor" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nin 4 bin 370 üniversite arasında, AB'nin oylarıyla Avrupa üçüncülüğünü kazandığını kaydeden Prof.Dr.Kurtcephe sözlerine şöyle devam etti:

"Başarıya giden yolun ilk adımı çalışmaktan geçer. Bu amaçla dünyada çok az ülkenin yapabildiğini, bir büyük başarıya 2010 yılında imza attık. Çift kol naklini gerçekleştirerek, dünyada bunu gerçekleştiren dördüncü ülke olduk. İnsanlığa ve insanımıza karşı büyük bir hizmet yapmamın gururunu yaşadık. Bu başarı bizi dünyanın gündemine taşıdı. Dünya bizimle işbirliği yapmak için sıraya giriyor. Dünya da gıpta ile bakılan bir başarının sahibi bulunuyoruz."

A.Ü'lü olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Prof.Dr.Kurtcephe, A.Ü'lü öğrencilerin tamamına kefil olabileceğini belirterek, "Üniversitemizde çok iyi yetiştirildiğinizi bilmenizi isterim. Bizler bugün sizleri donanımlı olarak yetiştirmenin sevincini ve gururunu yaşıyoruz. AÜ mezun ettiği her genciyle iftihar ediyor, gurur duyuyor. Siz hayatınız boyunca gurur duyacağınız, tebessümle ve gururla yad edeceğiniz kıymetli bir bilim yuvasının mezunları olarak hayata atılıyorsunuz. Bugün hayatınızda çok güzel bir gün olarak yer alacak" diye konuştu. Prof.Dr. Kurtcephe, 2 bin 750 öğrenciye bundan sonraki meslek hayatların da başarılar diledi.

Konuşmanın ardından mezun olan öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra okul birincileri yaş kütüğüne plaket çaktı.

Mezuniyet töreninin ardından öğrenciler, Pop Müziği sanatçısı Atiye'nin şarkıları ile coştu.

A.Ü'DE MEZUNİYET ÇOŞKUSU
A.Ü'DE MEZUNİYET ÇOŞKUSU
A.Ü'DE MEZUNİYET ÇOŞKUSU
A.Ü'DE MEZUNİYET ÇOŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2011 Cumartesi 10:42:03
Güncelleme :18 Haziran 2011 Cumartesi 15:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?