1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ABD'li uzmana sırrını anlattı!

Dünyaca ünlü Amerikalı İletişim uzmanı Prof. Dr. Clause Müller, ziyarete ettiği Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile seçimi nasıl kazandığı, vaatleri, yapacakları faaliyetlerle ilgili konularda röportaj yaptı.

İletişim teorileri ve medya konusunda iki kitabı bulanan Alman asıllı Amerikalı İletişim Uzmanı Prof. Dr. Clause Müller, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü makamında ziyaret etti. Ziyarette Tütüncü, Müller’in, yerel seçimler, belediye çalışmaları, neler yapacağı gibi konulardaki sorularını cevaplandırdı.

İletişim Uzmanı Müller’in, seçmen diğer adaylara değil de neden size oy verdi, sorusuna Başkan Hakan Tütüncü, “Halkla yakın, sıcak ilişkiler kurduk. İnsanlar samimiyetimize, yakınlığımıza güvendiler. Türkiye’de yerel yönetimlerde çok kötü bir alışkanlık vardır. Seçilenler, halkla aralarına ciddi mesafeler koyarlar. Halka tepeden bakarlar. Türk halkı, o tip politikacıları sevmez. Seçmen, kendine yakın hissettiği adayı öne çıkarır. Vatandaşla arama mesafe koymayacağımı her ortamda dile getirdim. Halkıma samimi yaklaşacağımı, onlardan biri olacağımı söyledim ve güvenlerini kazandım. İlçenin sorunlarının çözümüyle ilgili icraatlarımızı doğru anlattık. Diğer adayların inandırıcı, plan ve programları yoktu.”cevabını verdi.

Prof. Dr. Müller, Tütüncü’ye ayrıca “Seçmene ne tür vaatlerde bulundunuz? Hizmetlerinizi yaparken merkezi hükümetle ilişkileriniz nasıl olacak? İmar ve planlama ilgili seçmene ne tür vaatlerde bulundunuz? Belediye başkanı olduktan sonra belediye ilgili ne tür sorunlarla karşılaştınız? Sosyal sorunlarla ilgili neler yapacaksınız?” gibi sorular da yöneltti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 12:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?