22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ABD'nin en prestijli bursunu kazandı

ABD'NİN EN PRESTİJLİ BURSUNU KAZANDI

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Anabilim Dalı Doktora öğrencisi Umut Kubat, Amerika Birleşik Devletleri'nin en prestijli burs programı olan Fulbrigt Programı'nı kazanarak doktora tez çalışmasını bir yıl süreliğine ABD'de bir üniversitede yapma hakkını elde etti.

Kubat, akademik başarı, iyi derecede İngilizce, sosyal beceriler, kariyer planları, Türkiye'yi temsil isteği ve Türkiye'ye dönme isteği gibi kriterlerin dikkat edildiği burs programını kazanarak, Akdeniz Üniversitesi'nde Fulbrigt Programı'nı kazanan ilk bursiyer oldu.

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy danışmanlığında akademik çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Umut Kubat, “Burs programı sayesinde dünyanın her yerinden gelen öğrenci, öğretmen ve akademisyenler Amerika'da eğitim alma şansı yakalıyorlar. Fulbrigt Programı, ülkelerin giderek birbirine daha da bağımlı hale geldiği bir dünyada kişilere, kendilerini uluslararası alanda geliştirme fırsatı sunmaktadır” dedi.

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu'nun 2011-2012 ders yılı burs programını asil üye olarak kazandığını aktaran Kubat, “Burs Komisyonu Fulbright öğrenim burslarına her öğrenci için yıllık, en fazla 30 bin 000 dolar ayırıyor. Öğrenciler bu tutarla okul masraflarını ve geçim masraflarını karşılıyorlar. Doktora araştırma bursuna seçilen öğrenciler, Komisyon tarafından 1 yıl boyunca destekleniyor. Bu bir yıllık süreç bizler için müthiş bir deneyim olacaktır. Bu deneyimi yaşamak isteyen öğrenciler ve araştırmacılar www.fulbright.org. tr adresini incelesinler ve mutlaka bu programa başvursunlar.” şeklinde konuştu.

Akdeniz Üniversitesi'nde Fulbrigt bursunu kazanan ilk öğrenci olmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu dile getiren Kubat, burs programını kazandığı açıklandıktan sonra Pittsburgh Üniversitesi'nden davet mektubu aldığını ve tez çalışmasını Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamlayacağını söyledi.

ABD'NİN EN PRESTİJLİ BURSUNU KAZANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 10:08:02
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 12:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?