1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Abladan kardeşe hayat öpücüğü!

Üç aylıkken tanıştığı hastalığı, 12 yaşında ablasının hayat öpücüğü olan ilik nakliyle yendi.

Hatay'da yaşayan Ahmet ve Fatma Okuyucu çiftinin 12 yaşındaki kızları Esma Nur Okuyucu, 3 aylıkken rahatsızlanarak Hatay Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada yapılan tetkiklerin ardından çocuğa 'Talasemi' teşhisi konuldu. Her ay kan değiştirmek zorunda kalan Esma Nur'un organları tedaviden dolayı zarar görmeye başladı. Gittikçe kötüleşen kızlarına ailesi üç yıl önce ilik nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Okuyucu çifti kızlarına ilik nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tetkikler geçirdi. Ancak yapılan incelemelerde anne ve babanın iliğinin Esma Nur'a uyumlu olmadığı belirlendi. Bir anda umutları yıkılan aile, son olarak küçük kızın ablası Hacer Merve'den tetkik yapılmasını istedi. Yapılan tetkiklerin ardından ablanın iliğinin minik Nur'a yüzde 100 uyumlu olduğu belirlendi.

İliğin abladan uyumlu olduğu anlaşılmasının üzerine aile, Sema Nur'u sağlığına kavuşturacak nakil için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde sıra beklemeye başladı. İki ay önce beklenen sıra geldi ve nakil için Sema Nur Pediatrik Kök Hücre Ünitesi'ne alındı. Ön tedavinin ardından abla Merve'nin iliği Sema Nur'a nakledildi. Kök Hücre Ünitesi'nde 40 gün tedavi gören Esma Nur, geçen hafta taburcu edildi.

Büyük bir başarıyla gerçekleştirilen naklin ardından ablasından aldığı ikinci hayatla tekrar gülen Sema Nur, büyüyünce doktor olup hastalara nakil yapacağını belirtti. Anne Fatma Okuyucu ise, "Kızımızın talasemi hastası olduğunu öğrenince çok üzüldük, ancak ablasının iliği uyumlu çıkınca çok mutlu olduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 22:32:21
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 22:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?