8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ablaları hayat verdi

Antalya'da talasemi hastası 2.5 yaşındaki iki kuzen ablalarından aldıkları ilikle hayata yeniden döndü.

Muğla'nın Fethiye İlçesinde yaşayan 2.5 yaşındaki Mahmut Ramazan Tombak ile aynı yaştaki teyzesinin oğlu Üzeyir İsmet Oruç 7 ay önce talasemi hastalığına yakalandılar. Babaları tarafından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen çocukların yaşaması için ilik nakli olması gerektiği belirlendi. Çocuklarının talasemi hastalığına yakalandığını öğrenen acılı ailelere ise mutlu haber ablalardan geldi.

Hastanede yapılan tetkiklerin ardından Mahmut Ramazan Tombak'a 9 yaşındaki ablası Mukaddes'in, Üzeyir İsmet Oruç'a ise 13 yaşındaki Merve Oruç'un iliklerinin uyumlu olduğu tespit edildi. Hastalıkları aynı anda ortaya çıkan kuzenler ilik nakli olmak üzere 19 Temmuz'da Akdeniz Üniversitesi Kök Hücre ve Transplantasyon Ünitesi'ne yatırıldı. Prof.Dr. Akif Yeşilipek başkanlığındaki ekip tarafından yapılan ameliyatla Üzeyir İsmet'e ablası Merve'den, Mahmut Ramazan'a da ablası Mukaddes'ten ilik nakledildi. Aynı gün ameliyata giren kuzenler ameliyattan sonra 40 gün boyunca hastanede yan yana yattılar.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi personelinin maskotu olan sevimli kuzenler aynı gün taburcu oldu. Antalya'da ailelerinin kiraladığı evde birlikte kalan kuzenler birbirlerinden hiç ayrılmıyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 11:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?