1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ABT ayakta alkışlandı

BELEDİYE TİYATROSU ADANA'DA ALKIŞLANDI

Büyük usta Haldun Taner'in 1965 yılında kaleme aldığı "Vatan Kurtaran Şaban" adlı oyunla Adana 1. Şehir Tiyatroları buluşmasına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), ayakta alkışlandı.

Tiyatro Şube Müdürü Müfit Kayacan'ın ana karakter "Şaban"ı canlandırdığı oyun, tiyatro yazarları ve otoriteleri tarafından buluşmanın "en başarılı oyunları" arasında gösterildi.

Oyunculuk, dans performansı, ışık ve dekoru ile ABT, Adanalı tiyatroseverlerden tam not alan oyunun ardından konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Şube Müdürü Müfit Kayacan, üniversite eğitimini Adana'da aldığını hatırlatarak, "ABT olarak tüm arkadaşlarımla, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. İlk kez gerçekleştirilen bu organizasyonun 7 ille sınırlı kalmayacağı inancını taşıyorum. Bu konuda herkes gibi; Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu olarak biz de elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu buluşmalar kültür ve sanata, etkileşime, iletişime, paylaşıma, dostluğa, kardeşliğe, Anadolu'nun kültür ve sanatla buluşmasına katkı koyacaktır. Biz de bu buluşmalara elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

Adana turnesinin hemen ardından, 16 Kasım akşamı, 14. Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali'nde "Ödenmeyecek Ödemiyoruz" u sahneleyecek olan ABT, ayrıca her perşembe, cuma ve cumartesi Antalyalı seyircileriyle buluşmaya devam edecek.

BELEDİYE TİYATROSU ADANA'DA ALKIŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 16:02:00
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 17:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özge karahancı IP: 78.162.29.xxx Tarih : 5.12.2009 18:48:19

B€nC€ sÜp€r Bi TiYaTrOyDu ÇüNkÜ b€nD€ gİt