1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ABT sezona hazırlanıyor

ABT’nin yeni sezonda sahneye koyacağı Dario Fo’nun ‘Ödenmeyecek Ödemiyoruz’ adlı oyunun provalarına, oyunun çevirisini yapan ünlü oyuncu Füsun Demirel de katıldı.

Liselerarası Tiyatro Şenliği ve Merkeze Uzak Semtlerde Tiyatro Günleri etkinliklerini tamamlayan Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. ABT, Haldun Taner’in ‘Vatan Kurtaran Şaban’ ve Dario Fo’nun ‘Ödenmeyecek Ödemiyoruz’ oyunlarında karar kıldı.

Tiyatro Şube Müdürü Müfit Kayacan ve ekibi, yeni sezonda sahneleyeceği iki oyunun çalışmalarına başladı. Dario Fo’nun ‘Ödenmeyecek Ödemiyoruz’ adlı oyununun provalarına, oyunun İtalyanca’dan çevirisini yapan ünlü oyuncu Füsun Demirel de katıldı. ABT oyuncuları ile bir araya gelen Demirel, deneyimlerini paylaştı.

HALDUN TANER KLASİĞİ

Seyirciyi bir yandan güldürürken, bir yandan da günümüz dünyasının sosyal yaralarına parmak basacak olan ‘Ödenmeyecek Ödemiyoruz’ İtalya’da varoşlarda yaşayan işçilerin yaşam ve sınıf mücadelesi içinde karşılaştıkları güçlükleri anlatıyor.

Oyun, iki işçi ailesinin gündelik yaşamlarının içinden kuvvetli bir sistem sorgulamasını komedi tarzında sunuyor. ABT’nin yeni sezon için seçtiği diğer oyun ise bir Haldun Taner klasiği olan ‘Vatan Kurtaran Şaban’, siyasetin, kültür ve sanat hayatımızdaki gölgesini ve kültür- sanat hayatındaki tuhaflıkları ele alıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 11:09:13
Güncelleme :22 Haziran 2009 Pazartesi 11:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?