1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ABT sezona iddialı başlıyor

23 Ekim'de perdelerini açacak olan Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) yeni sezon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sahneye koyacağı Dario Fo'nun 'Ödenmeyecek Ödemiyoruz' adlı oyunun provalarını sürdüren oyuncular sezona iddialı hazırlanıyorlar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Şube Müdürü Müfit Kayacan ve ekibi, yeni sezonda sahneleyeceği iki oyunun çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bütün bir yazı prova ile geçiren ABT oyuncuları, yeni sezonda gösterime girecek oyunlarda iddialı olduklarını belirtiyor.

İtalyan oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Dario Fo'nun 'Ödenmeyecek Ödemiyoruz' adlı oyunu ve Haldun Taner'in "Vatan Kurtaran Şaban." İsimli müzikli kabaresini Antalyalı sanatseverlerle buluşturacak Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda yönetmenliği Murat Demirbaş üstleniyor.

23 Ekim'de "Ödenmeyecek Ödemiyoruz" ile sanatseverlere merhaba diyeceklerini belirten yönetmen Murat Demirbaş, oyunun İtalyan Halk Tiyatrosu geleneğini yansıttığını ve geleneksel Türk Tiyatrosu ile aynı anlayış ve ruha sahip olduğunu belirtti.

Demirbaş, daha sonra sözlerine şöyle devam etti: "Yaz tatili boyunca çalıştık. Arkadaşlarımız oldukça yetenekli. Antalyalı sanatseverleri oyunlarımızı izlemeye davet ediyoruz" dedi.

ABT'nin yeni sezon için seçtiği diğer oyun ise bir Haldun Taner klasiği olan "Vatan Kurtaran Şaban" isimli müzikli kabaresi. Siyasetin, kültür ve sanat hayatımızdaki gölgesini ve kültür- sanat hayatımızdaki tuhaflıkları ele alan bu neşeli oyuna, Antalya seyircisinin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 11:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?