1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ABT yeni sezona hazırlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), yeni sezonda sahneye koyacağı Dario Fo’nun ‘Ödenmeyecek Ödemiyoruz’ ve Haldun Taner’in ‘Vatan Kurtaran Şaban’ adlı oyunlarının provalarını sürdürüyor. Her iki oyunu da Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Demirbaş yönetiyor.

ABT oyuncuları ekim ayında sahneye koymayı planladıkları oyunların provalarını hızlı bir tempoda sürdürürken, diğer yandan oyunların dekorları hazırlanıyor. İtalyan Halk Tiyatrosu’nun en güzel örneklerinden olan ‘Ödenmeyecek Ödemiyoruz’, süpermarketlerin sürekli fiyatları yükseltmeleri karşısında, yoksulların marketleri yağmalaması ile başlayan olayları mizahi bir dille anlatıyor.

Seyirciyi bir yandan güldürürken, bir yandan da günümüz dünyasının sosyal yaralarına parmak basan oyun Fisün Demirel tarafından Türkçe’ye çevrildi.
ABT’nin sahneye koyacağı diğer bir oyun da Haldun Taner’in ‘Vatan Kurtaran Şaban’ adlı müzikal komedisi.

Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en güzel örneklerinden olan Vatan Kurtaran Şaban, kültür hayatımızdaki komik durumları irdeliyor. Oyun, işinin ehli olmayan insanların başa getirilmesiyle ortaya çıkan mizahi durumu ele alıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 12:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?