22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ABT'den 97. kez perde

BAŞKAN AKAYDIN ABT OYUNCULARI İLE BİRARAYA GELDİ

Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) oyuncuları ile biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Antalya turizmdeki önderliğini kültür ve sanatla taçlandırmalıdır. Antalya’yı kültür ve sanatla anılan bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

ABT oyuncularının Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, belediyecilik hizmetlerinde sosyal ve kültürel etkinliklerin önemine değindi. Antalya’nın Türkiye turizminde önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Başkan Akaydın bu başarının kültür ve sanatla bütünleşerek taçlanması gerektiğini söyledi. Bunun için her türlü çalışmaya destek vereceğini söyleyen Başkan Akaydın, “Antalya’da sanatı şehrin her bölgesine yaymak, oradaki vatandaşlarımızın etkinliklerle bütünleşmesini sağlamak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Antalya’nın varoşu diye bilinen kenar mahalleleri bu kapsamda önemsiyoruz” diye konuştu.

97 KEZ PERDE AÇTI

Tiyatro Şube Müdürü Müfit Kayacan ise sezon başından bu yana ABT’nin perdelerini 97 kez açtığını ve tüm oyunların kapalı gişe oynadığını belirterek, “Şu ana kadar 33 bin izleyici ile buluştuk. Sezon sonuna kadar bu rakam oldukça artacak. Antalyalıların bizlere olan güveni, hepimizi onurlandırıyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 14:28:01
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 18:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?