16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

ABT’nin oyunu yeniden sahneleniyor

ABT’NİN UNUTULMAZ OYUNU YENİDEN SAHNELENİYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun (ABT) unutulmaz oyunu ‘Aşk Grevi’, 6 yıl aradan sonra ‘Barış İçin Aşk Grevi’ adıyla yeniden Antalyalı sanatseverlerle buluştu.

1999-2004 yılları arasında kapalı gişe oynayan, Almanya, Mısır, Bosna- Hersek dahil yurt içi ve yurtdışı turnelerinde izleyiciler tarafından ayakta alkışlanan Aşk Grevi, ‘Barış için Aşk Grevi’ adıyla Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu’nda yeniden sahnelendi. Oyunun prömiyerini 350 kişi izledi.

ABT tarafından bugüne kadar sahnelenen en uzun soluklu oyunların başında yer alan ve 6 sezon aralıksız kapalı gişe sahnelenen Aşk Grevi’nin ‘Barış için Aşk Grevi’ versiyonu da izleyicilerden tam not aldı. İzleyicileri bir yandan düşündürürken, güncel konuların sahneye uyarlanış biçimi, Geleneksel Türk Tiyatrosu öğelerine dayanan anlatım dili ve doğaçlamalar, güncel, politik ve toplumsal göndermeler izleyicileri kahkahaya boğdu.

Oyunun bitiminde Angoralı Komutan rolünü sergileyen ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan ve tüm ABT oyuncuları, salonu dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. İzleyicilere kısa bir açıklama yapan Kayacan, sanat kurumlarının ülkelerine ve yaşadıkları topluma olan sorumluluklarını hatırlatarak, “ABT olarak toplumumuza ve olaylara kayıtsız kalamayız. Binlerce yıl sayısız antik tiyatroya ev sahipliği yapan, bu kentin birikimine yakışan bir halk tiyatrosu olmak zorundayız. Sizlere layık olduğunuz güzellikte oyunlar sahnelemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Aristophanes'in Lysistrate'sinden esinlenerek yazar Savaş Aykılıç'ın yazdığı oyunda; kocalarının rant ve iktidar savaşlarından bıkan kadınların barış sağlanması için uyguladıkları aşk yasağı, oyun içinde oyun kurgusuyla izleyiciye aktarılıyor.Toplumsal ve politik çelişkileri sergileyen bir taşlama niteliğindeki ‘Barış İçin Aşk Grevi’nin reji uygulamasını ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan yapıyor. Oyunun dekor tasarımı Cenap Aydınoğlu, müzikleri İhsan Kılavuz, dansları Mehmet Özgür, ışık tasarımı Özgür Dokuyucu, kostüm tasarımı Gizem Karasu’ya ait. Oyunda Müfit Kayacan, Rüyam Olunçay, Murat Ercanlı, Mehmet Özgür, Safinaz Özgür, Recep Kamiloğlu, Hasibe Özgür, T.Talat Türkeli, Bülent Patoğlu, Saadet Yıldırım , İlhan Örenel, Ezgi Albayrak, Murat Akyol rol alıyor.

Oyun şubat ayı içinde her cumartesi Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu’nda sahnelenecek.

ABT’NİN UNUTULMAZ OYUNU YENİDEN SAHNELENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 15:20:00
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 15:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?