22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Acı tesadüf!

OĞLUNUN ÖLÜMÜNDEN BİR YIL SONRA AYNI GÜN KENDİSİ ÖLDÜ

Antalya'da, bir yıl önce oğlu ölen bir kişi, aynı günde geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybetti.

Bir hafta önce Elmalı'nın Akçaeniş köyünde geçirdiği motosiklet kazasında ağır yaralanarak ambulans helikopterle Antalya'da özel bir hastaneye kaldırılan 71 yaşındaki Hüseyin Çankaya'nın beyin ölümü dün sabah gerçekleşti.

Ülkemizde ilk hasta hakları örgütlenmesi olan Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği'nin kuruluş aşamasından başlayarak bu alanda yürütülen çalışmalara katılan oğlu Dr. Av. Hasan Çankaya'nın da bir yıl önce aynı gün öldüğü öğrenildi.

BABALARININ ÖLÜM HABERİYLE YIKILDILAR

Geçirdiği motosiklet kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Hüseyin Çankaya'nın, İstanbul'da yaşayan oğlu İbrahim Gürbüz Çankaya tarafından bir açıklama yapıldı.

Babasının dinamik, şuuru yerinde, çok çalışkan ve herkesin sevdiği biri olduğunu anlatan İbrahim Gürbüz, şöyle konuştu: "Babamız bizler için bir arkadaş, dosttu. Kazayı yapan motosiklet sürücüsü Ahmet de komşumuz, arkadaşımızdı. O aile içinde üzgünüz, acil şifalar diliyoruz. Yaşına göre son derece sağlıklı olan babamı ağabeyimle aynı gün kaybetmemizin acısını kelimelerle ifade etmek zor. Babamız gibi aktif, samimi, sıcak ve paylaşımcı bir babanın organlarının başka bedenlerde hayat bulacak olması bizi mutlu eder."

Hastanın bir böbreği Marmara Üniversitesi'ne, bir böbreği Akdeniz Üniversitesi'ne gönderildi. Karaciğer ise Antalya Medical Park Hastane Kompleksi'nin organ nakil listesindeki bir hastaya umut oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 11:52:05
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 12:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?