22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Açık hava sergisi açıldı

‘ARŞİVDEN GÜNIŞIĞINA ANTALYA’ SERGİSİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi ile Basın-Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürlüğü’nün arşiv fotoğraflarından oluşturulan “Arşivden Günışığına Antalya” konulu açık hava sergisi törenle açıldı.

Karaalioğlu Parkı’ndaki serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Emin Çukur, belediye bürokratları, Kent Müzesi çalışanları ve davetliler katıldı. Serginin açılışında konuşan Başkan Akaydın, Kent Müzesi kavramına çok büyük önem verdiğini belirterek, “Bu sergilerin gerisi gelecektir. Açılan sergiyle gurur duyuyorum. Sergi Antalya tarihini bilmek isteyenler için önemli bir katkı yapacaktır” dedi.

Kent Müzesi Kuratörü Dr. Atilla Erden de Kent Müzesi’nin yeni kadrosuyla ideal bir yapıya kavuştuğunu kaydetti. Çağdaş müzelerin esas fonksiyonlarının toplumları eğitmek olduğunu ifade eden Erden, “Müzeler, objektif unsurlarla eğitim, araştırma yapan kuruluşlardır. Kent müzelerini, kentin kültürünü, sanatını, yaşayanını, estetik değerlerini, davranış kalıplarını araştıran ve halka bunu anlatan müzeler olarak değerlendiriyoruz. Bizim Kent Müzesi de bu felsefeyle çalışmaya başladı. Çok yakın zamanda daha ideal boyutlarda müze binalarımızla karşınıza çıkmayı umuyoruz.”ifadelerini kullandı.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Emin Çukur ise ‘Arşivden Günışığına Antalya’ sergisini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte açmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

‘Arşivden Günışığına Antalya’ adlı sergide, 1910’dan 2000’li yıllara uzanan tarih aralığında, Antalya’nın 130 eski ve yeni fotoğrafı yer alıyor.

‘ARŞİVDEN GÜNIŞIĞINA ANTALYA’ SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 11:49:02
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 18:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?