8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Acil iniş tatbikatı yapıldı

Antalya Havalimanında yapılan acil iniş tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği gövdesi üzerine iniş yapan yolcu uçağı için havalimanı kurtarma ekipleri alarma geçti. Yaralananlar, olay yerinde hazır bekleyen ambulanslar ile hastanelere taşındı.

Senaryo gereği saat 14.00'te Münih'ten Antalya'ya gelmek üzere havalanan SHY 111 uçuş numaralı 737-400 tipi yolcu uçağı, Antalya semalarında acil iniş talaebinde bulundu. Yine senaryo gereği bir motoru stop eden diğerinde de yangın alarmı veren uçaın mazotu havada boşaltıldı. Arıza sebebiyle iniş takımlarının açılmayacağı öğrenilen uçak için iniş yapacaı pist, köpükle kaplandı. İçinde 35 yolcusu ve 5 mürettebatı bulunan uçak, inişin ardından hemen çevresi güvenlik şeridiyle çevrilip çalışmalara başlandı.

İniş sırasında alev alan bazı bölümler için uçağa uzak bir noktada oluşturulan yangın, havalanı itfaiye ekipleri tarafından kimyasal maddeler yardımıyla söndürüldü. Olayda yaralanan 2'si ağır 7 yolcu olay yerinde beklemekte olan ambulanslarla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, hafif yaralılar VİP salonunda ayakta tedavi edildi. Acil iniş için ayrıca havalimanında Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu başkanlığında bir kriz masası kuruldu ve gelişmeler dakika dakika takip edildi. Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, zaman zaan ekibiyle birlikte yaklaşık 250 kamerayla havalimanını kontrol eden ana kumanda odasından operasyonu yürüttü.

Acil iniş tatbikatının başarıyla tamamlanmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, Antalya Havalimanı'nın Türkiyenin güvenlik açısından en üst düzey havalimanlarından biri olduğunu belirterek, "Halen 108'i iç hatlar, 102'si dış hatlar ve 76'sı farklı noktalarda olmak üzere 250 kamera ile havalimanı 24 saat izlenmektedir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 18:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?