7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Acil önünde yaşam mücadelesi!

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi önünde hepatit B hastası Musa Aşık'ın sedye üzerinde 3 saat bekletilmesi, yakınlarını isyan ettirdi.

Antalya'nın Varsak Beldesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde Ramazan Bayramı'nın ikinci günü meydana gelen trafik kazasında yaralanan 24 yaşındaki Musa Aşık, Atatürk Devlet Hastanesi'nde 6 gün tedavi gördü. Ancak aşırı kan kaybı nedeniyle 9 ünite kan verilen hastanın hepatit B olduğunu kaydeden doktorları, tedavinin tamamlanabilmesi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevkini yaptı.

Dün Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen Musa Aşık, hastanede yer olmadığı gerekçesiyle Atatürk Devlet Hastanesi'ne geri gönderildi. Hastanın Atatürk Devlet Hastanesi tedavisinin mümkün olmadığını kaydeden doktorları, Musa Aşık'ı bugün yeniden Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti. Aşık, hastanenin acil servisi önünde aynı gerekçeyle yine kabul edilmedi. Antalya'da özel bir güvenlik şirketinde çalıştığını ve yıllarca SSK priminin ödendiğini söyleyen Musa Aşık, “Her geçen saat aleyhime. Beni hastane kapısında ölüme terk ediyorlar. Elimiz kolumuz bağlı, bir hastane sevk ediyor, diğeri ise kabul etmiyor. Sedye üzerinde saatler geçti, halen bekletiliyorum. Fakat ambulans ve otomobille gelen tüm hastaları içeri alıyorlar. Bu muameleyi hak etmiyorum'' dedi. Musa Aşık, kardeşlerinin ve araya giren yakınlarının ısrarı ile 3 saat sonra hastaneye kabul edildi.

Hepatit B hastalığı nedeniyle verilen kanın vücutta tutulamadığını ve her geçen saat vücudunun halsiz düştüğünü kaydeden Musa Aşık,, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servis kapısında sedye üzerinde saatlerce bekletilmeyi hak etmediğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yetkilileri ise Musa Aşık'ın kendilerine haber verilmeden sevk edildiğini, hastanede yer olmadığı için bu tür aksaklıklar yaşandığını, ancak hastayı tedavi için servise yatırdıklarını kaydetti.

 

DHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 18:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?