22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Acılı baba: Suçlu cezasını çeksin!

Antalya'da, polisin açtığı ateş sonucu ölen 18 yaşındaki gencin babası Haşim Gemik, oğluna ateş açanın cezasını çekmesini istedi.

CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli ise "Burada suç biz siyasilerindir" dedi.
Önceki gün Antalya'nın Yeşildere Mahallesi'nde devriye görevi yapan motosikletli Yunus timinin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan motosikletli 18 yaşındaki Çağdaş Gemik'in ölümüyle ilgili Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Antalya Şubesinde bir toplantı yapıldı.

Toplantıya baba Haşim Gemik, Şube Başkanı Ergün Kurt, CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli ve Çağdaş'ın yakınları katıldı. Oğluna ateş açanların cezalandırılmasını isteyen gözüyaşlı baba Haşim Gemik, "bunu yapan kimse cezasını çeksin" dedi.

Konuşması sırasında gözyaşlarına boğulan Haşim Gemik, şöyle konuştu: "Benim oğlum temiz bir insandı. Folklor oynuyordu. Bakın şu an Cumhuriyet Bayramı. Ben ise sevinemiyorum. Çocuğumun ölümüyle ben bittim. Bu bana yapıldı başkasına yapılmasın. Benim çocuğum pırıl pırıl bir çocuktu. Bunu yapanlardan hesabı sorulsun."

CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli de gencin ölümüne üzüldüklerini belirterek "Burada suç biz siyasilerindir" diye konuştu.

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Antalya Şube Başkanı Ergün Kurt da, 18 yaşındaki Çağdaş Gemik'in polis tarafından öldürülmesi ile sonuçlanan olayla ilgili yetkili makamlardan kısa zamanda bir açıklama istedi. Kurt, "Çağdaş Gemik'in üzerinde herhangi bir silah bulunmamasına rağmen başına kurşun sıkılarak öldürülmek sureti ile 'etkisiz hale' getirilmesinin hangi hukuki yetkiye dayandığını" sordu.
Ergün Kurt, olaya sebebiyet veren polis görevlisinin ölümle sonuçlanan bu müdahalesinin geniş ve detaylı bir açıklamasını yetkililerden beklediklerini söyledi. Böylesine vahim bir olayın temel insan haklarının geçerli olduğu çağdaş bir hukuk devletinde olmasını kabullenemediklerini anlatan Kurt, şöyle konuştu: "Bu nedenle olayın akıllara hiçbir soru işareti bırakmaksızın soruşturulmasını ve adaletin tam olarak sağlandığı bir hukuksal sürecin yerine getirilmesini talep etmekteyiz."

OLAY

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde görevli iki kişilik Yunus timinin uyarısına rağmen motosikletiyle kaçmaya devam eden Çağdaş Gemik, arkasında oturan bir arkadaşını indirerek kaçmayı sürdürdü. Tekrar 'Dur' uyarısında bulunan polislerden M.E., motosiklet durmayınca bir el havaya ateş etti. İddiaya göre motosikletin arkasından düşen polis memurunun ikinci kez ateş alan tabancasından çıkan kurşun Çağdaş Gemik'in çene altından girerek ölümüne neden oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 18:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?