21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Acılı baba belediyeden davacı olacak

Antalya'da Ramazan Bayramı'nın 2. günü, akraba ziyaretine giderken belediyenin rögar çukuruna düşerek hayatını kaybeden 14 yaşındaki Süheyla Yöntem'in ailesi, Kepez Belediyesi aleyhine dava açtı.

Antalya Adliyesi'ne CHP eski İl Başkanı olan avukatları Ümit Uysal'la birlikte gelen anne Hatice ve baba Bünyamin Yöntem, kızlarının ölümünde belediyenin ihmali olduğunu, bu nedenle davacı olduklarını söyledi. Yöntem ailesinin avukatı Ümit Uysal ise yaptığı açıklamada, Kepez Belediyesi'ne 100 milyar lira maddi, 60 milyar lira manevi olmak üzere toplam 160 milyar liralık dava açtıklarını belirtti. Uysal, ayrıca Süheyla'nın ölümüne neden olan rögar kapağının belediye tarafından açık unutulduğunu ifade ederek, "Bu nedenle Kepez Belediyesi'ne işi savsaklama ve görevi ihmal suçlarından ceza davası açtık" dedi.

Yöntem ailesi adliye çıkışında, amaçlarının başka Süheyla'ların böyle olaylara kurban gitmemesi olduğunu söyledi.

Süheyla Yöntem, 15 Kasım 2004 günü anne ve kız kardeşiyle Serik İlçesi'nden Antalya'da bulunan teyzesine bayram ziyaretine giderken, Sütcüler mahallesinde açık olan rögar çukuruna düşerek hayatını kaybetmişti.

antalya
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 16:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?