1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Aday adayları bir araya geldi

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, İl binasında düzenlediği programda temayül yoklaması yapılacak 16 ilçenin belediye başkan aday adaylarını, il yönetim kurulu üyeleri ve kurucu il yönetim kurulu üyeleri ile bir araya getirdi.

İl Başkanı Samani, aday adaylarına hitaben yaptığı konuşmasında “Siyasetin treni aday adaylığı müracaatı için mola verdi. Aday adayı arkadaşlarımız artık bu trenin yolcuları. Teşkilat mensuplarımız ve aday adayı arkadaşlarımız ile birlikte siyaset treni hizmet yolculuğuna başlamıştır” dedi.
Tanıtım programında Finike, Kaş ve İbradı ilçeleri hariç, temayül yapılacak 16 ilçenin belediye başkan aday adayları, temayülde oy kullanacak il yönetim kurulu üyeleri, kurucu yönetim kurulu üyeleri ile gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda özgeçmiş bilgilerinden oluşan kısa konuşmalar ile kendilerini tanıttı.


31 Aralık 2008 tarihi itibariyle belediye başkan aday adaylığı başvurularının sona erdiğini belirten AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, “Bu programı düzenlemek için aday adaylığı başvurularının sona ermesini bekledik. Hepsi birbirinden değerli, ilçesinde sevilen, saygın kişilerden oluşan aday adaylarımızı, teşkilat mensuplarımızın da tanımasını amaçladık. Ben öncelikle aday adaylarımızı yürekten kutluyorum. Çünkü bu yarışa katılmak, ‘Bu demokratik yarışta ben de varım’ demek, bir özgüven ve medeni cesaret işidir. İlk defa aday adaylığında bulunan arkadaşlarımızı AK Parti’de siyaset yapma tercihinde bulundukları için kutluyorum. AK Parti ailesi olarak, ülkenin doğusunu, batısını, güneyini, kuzeyini birleştiren, ülkenin dinamiklerini geliştiren, dengelerini ve hassasiyetlerini koruyan, ülkenin adeta çimentosu olan AK Parti’nin ihtiyaç duyduğumuz kardeşlik, sevgi ve barış gibi değerlerini güçlendirdiğine inanıyoruz. Zaten, insana odaklı hizmet anlayışı ile yaptıklarımızı milletimiz görüyor ve takdir ediyor. Bu sebeple aday adayı olan arkadaşlarımızı partimizden yana tercih koydukları için yürekten kutluyorum ve başarılar diliyorum. Eminim bu arkadaşlarımız aday olabilmek için birbirleriyle centilmence yarışacaklar. Bu arkadaşlarımızla bundan sonra da birlikte siyaset yapmaya devam edeceğimize inanıyorum. Siyasetin treni aday adaylığı müracaatı için mola verdi. Aday adayı arkadaşlarımız artık bu trenin yolcuları. Teşkilat mensuplarımız ve aday adayı arkadaşlarımız ile birlikte siyaset treni hizmet yolculuğuna başlamıştır” diye konuştu. Aday adaylığı sürecinin sıkıntılı ve stresli bir süreç olduğunu belirten İl Başkanı Samani, “Bu süreci bir zamanlar bende yaşadığım. Sizin yaşadıklarınızı çok iyi anlayabiliyorum. Ama en önemlisi her şeyin hayırlısını istemektir. Sonuç ne olursa olsun sizin, partimiz, kentimiz ve ülkemiz için hayırlısının olması temennimiz” dedi.


3 Ocak Cumartesi günü Cam Piramit’te düzenlenecek temayül yoklamasında kurucu üyelerin de oy kullanacağını belirten Samani, “2001 tarihinde partimizin kuruluşunda görev alan arkadaşlarımız da bugün burada aday adaylarımızı tanıyacaklar. Kurucu İl Başkanımız Avukat Habip Akhan ve kurucu yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla bir aradayız. Eminim o sıkıntılı günleri yaşayan arkadaşlarımız bugün partimize artan teveccühü, partimizden 166 kişinin aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu görünce gurur duymuşlardır” diye konuştu. Bütün aday adaylarının kendilerini tanıtan konuşmalarından sonra söylediği “İlçemize daha iyi hizmet edebilmek için AK Parti’den aday adayı olduk. Partimiz hangi arkadaşımıza görev verirse versen aday adayları olarak aday gösterilen arkadaşımızın yanında ve beraber hareket edip, seçimi kazanmak için var gücümüzle çalışacağız” şeklindeki ifadelerinden son derece memnun olduğunu belirten İl Başkanı Hüseyin Samani, “Partimizden aday adayı olan kardeşlerimiz elbette kendi ilçelerine en iyi hizmeti yapabilmek için başvuruda bulundular. Bu yoğun talep aynı zamanda partimize artan teveccühün göstergesi olduğu gibi, aday adayı kardeşlerimizin partimizin hizmet ve siyaset anlayışına verdiği destektir. Aday adaylarımızın verdiği birlik ve beraberlik mesajı teşkilat yöneticileri olarak bizleri son derece memnun etmiştir. İnşallah bundan sonra aynı çatı altında birlikte siyaset yapacağız” diye konuştu.
İl Başkanı Samani, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü gerçekleştireceği toplu açılış programı hakkında bilgiler aktarıp, aday adaylarının da katılımını istedi

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 14:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?