1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Adliye çıkışı gazetecilere saldırı

Turizmcilerden zorla senet almakla suçlanan Ilıca Belediye Başkanı Ünal ve muhasebe müdürü Gökalp’in davasını izleyen gazeteciler,zanlıların yakınları ve belediye çalışanları tarafından saldırıya uğradı

Turizmcilerden baskıyla senet almakla suçlanan ve savcılıkta ifade veren Manavgat’a bağlı Ilıca Belediye Başkanı AKP’li Rafet Ünal ile muhasebe müdürü Kemal Gökalp’in yakınları ile belediye çalışanları gazetecilere saldırdı.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde yerel bir gazetenin Ilıca Belde Belediyesi’nin turizmcilere baskı uygulayarak senet aldığı ve evrakta usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yayımladığı haberi ihbar kabul eden Manavgat Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Ilıca Belediye Başkanı AKP’li Ünal ile muhasebe müdürü Gökalp’ın evinde arama yapıldı. Aramada Ünal’ın evinde herhangi gibi bir evrağa rastlanmadı ancak Gökalp’in evindeki kasada 37 bin 500 euro ile 50’ye yakın senet çıktı.
Turizmcilerden alınan senetlerin alacaklı hanelerinin boş bırakıldığı ve miktarlarının yüksek olduğu belirtildi. Gözaltına alınan Gökalp, ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Adliyeye gelen Ünal da soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Ünal ile Gökalp adliyeden birlikte çıkarken, kapıda bekleyen grup tarafından karşılandı. Soruşturmayı takip eden basın mensupları da adliye önünde 100 kişinin saldırısına uğradı. Polis, gazetecileri linç edilmekten kurtardı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 09:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal açalp IP: 88.250.68.xxx Tarih : 26.02.2009 11:47:13

Öncelikle gazeteçilere saldırıyı kınıyorum,Bunlar hırsız bunlar nasıl para çalarım onun peşin de bahsi geçen muhasebe müdürü depremzede olarak gelmiş ev eşyalerı vatandaş  yardımıyla tamamlanmıştır.Ama şimdi lüks ev yat kat  her akşam dışarıda yemek oh..ılıca beldesinin parasıyla saltanat..Allah adamı çarpar ılıca halkı kendinize gelin bu hırsızlardan kurtulun.Kimki vatandaş hakkı yiyorsa yiyemiz hale düşer insallah.KENT HABER EKİBİNE ÇOK TEŞEKKÜRLER.